China Eastern Airlines přidává od listopadu přímé lety mezi Prahou a Čínou

China Eastern Airlines přidává od listopadu přímé lety mezi Prahou a Čínou

Letecká společnost China Eastern Airlines, která se v roce 2016 podle počtu přepravených cestujících zařadila na 7. místo ve světě, otevřela svoji první přímou linku z Prahy do Šanghaje před více než rokem.

Od historicky prvního letu dne 23. 6. 2016 postupně rostl počet cestujících a se zimním letovým řádem se Praha dočká přidání další frekvence. China Eastern bude nově operovat již čtyři lety z Prahy do Šanghaje, z toho jako novinku zavedla dva lety s mezipřistáním ve vyhledávaném čínském městě Si-anu.

Si-an je jedním z nejstarších měst Číny, v řadě významných období byl hlavním městem a sloužil jako vstupní brána pro Hedvábnou stezku. Si-an s počtem obyvatel přes 8 milionů dnes představuje významné kulturní, průmyslové a vzdělávací centrum centrální a severozápadní Číny. Sídlí zde střediska čínské vědy a výzkumu, zbrojního a kosmického průmyslu.

Nejširší nabídku průvodců a map Číny (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně v pražském Klubu cestovatelů nebo v eshopu KnihyNaHory.cz

Nejznámější atrakcí je v blízkosti města tzv. Terakotová armáda, hrobka prvního čínského císaře Čchin Š’-chuang-tiho zařazená na seznam světového dědictví UNESCO. China Eastern přepravila v minulém roce na svých linkách více než 100 milionů cestujících, provozuje více než 600 letadel s průměrným stářím 5,5 let. Je členem aliance Sky Team. Přímé lety podporují zájem čínských turistů o cesty do České republiky a jejich počet stoupl meziročně o 56%, nejvíce ze všech sledovaných národů. Roste i počet českých turistů, kteří využívají přímé lety do Číny nejen k návštěvě této zajímavé země, ale i k návazným letům do oblíbených destinací jihovýchodní Asie, Austrálie, Nového Zélandu, Japonska nebo Jižní Koreje.

China Eastern v rámci své vlastní i partnerské rozsáhlé sítě nabízí řadu dalších míst, kam čeští turisté mohou z Prahy cestovat. Nové kanceláře China Eastern najdete od 1. 7. 2017 v centru Prahy v reprezentativní budově Florentinum. Zaměstnanci společnosti se snaží o vytvoření bližšího kontaktu s klienty a partnery a věří, že touto cestou budou schopní pružně reagovat na přání, dotazy a potřeby svých zákazníků tak, aby China Eastern mohla nadále zlepšovat kvalitu nabízených služeb na českém trhu.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí