Poznejte Hawai v zimních měsících

Poznejte Hawai v zimních měsících

Lákají vás dlouhé pláže zalité sluníčkem, koupačka v moři a exotické jídlo i v zimě? Pořád nevíte, kam se vydat? Co takhle Hawai? Ta nadchne skoro každého. Teplý oceán, úchvatná příroda i nádherné pláže přímo volají po vaší návštěvě.

Havajské ostrovy byly vytvořeny nedávno sopečnou činností. Jsou nejvzdálenější pevninou uprostřed oceánu, proto je dovolená na Havaji tak drahá. Investice se ale vyplatí. Zážitky jsou totiž k nezaplacení.

Když se řekne Havaj

Oahu – hlavní ostrov celé Havaje

Havaj ale neláká jen na nádherné pláže a azurové moře. Víte, že na ostrově Oahu můžete navštívit přístav Pearl Harbor, krásné vodopády i hlavní město Honolulu? Navíc je právě na Oahu hezké počasí pro celý rok, užijete si to tu i v zimě.

Nejširší nabídku průvodců a map USA (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně v pražském Klubu cestovatelů nebo v eshopu KnihyNaHory.cz

Honolulu

Vyhněte se turistickému ruchu rušného Waikiki a poznejte pravé krásy Havaje. Honolulu se táhne podél jihovýchodního pobřeží ostrova Oahu a zasahuje i do vnitrozemí.

Vystoupejte na Aloha Tower a užijte si jedinečný výhled na moře, udělejte si procházku kolem královského paláce, prohlédněte si viktoriánské domy, projděte čínskou čtvrtí, užijte si noční život.

Pearl Harbor

Přístav, který se využívá jako základna Námořnictva Spojených Států Amerických je známý hlavně událostí z roku 1941, kdy Američané vstoupili do 2. světové války. Na návštěvu přístavu Pearl Harbor si vyhraďte celý den. Můžete obdivovat válečnou ponorku Bowfin, muzeum s bojovými letadly i válečnou loď Missouri.

Náš tip: Kupte si celodenní vstupenku do všech částí muzea. Ušetříte.

Waikiki Beach

Poměrně krátká pláž s pozvolným vstupem a četnými kameny na dně. Za větrných dnů se zde zvedají vlny, polovina pláže je vyhrazena surfařům.

Hanauma Bay

Nádhernou pláž najdete nedaleko Honolulu. Čekají tam na vás nádherné korály s množstvím tropických ryb, možná si zaplavete i se želvami. Hanauma Bay je místo jako stvořené pro šnorchlování, proto si výbavu vezměte s sebou.

Vydejte se i v zimě za dlouhými plážemi, tropickými pralesy a úchvatnými vodopády. Čekají na vás na Havaji. Láká vás dobrodružství? Podívejte se i na vyhaslou sopku Mauna Kea a činnou sopku Mauna Loa.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí