Jak se tančí s vlky v Minnesotě

Jak se tančí s vlky v Minnesotě

Americký středozápad sužují extrémní mrazy. Rtuť teploměru se propadá čtyřicet stupňů pod nulu a jezera i vodní toky jsou spoutané příkrovem ledu. Vlci se blíží … Nastal ten nejvhodnější čas na fotografickou reportáž Petra Slavíka z Minnesoty.

V lesích leží vysoká vrstva sněhu. Doba, kdy obyvatelé divočiny velmi těžce shánějí potravu. Na výstavním exempláři světle šedého vlka ale žádné strádání vidět není. Jeho mohutné tělo se v běhu propadá po břicho do čerstvého sněhu. Drobná vlčice mu projevuje podřízenost olizováním. Má černé špičky uší a oči jako podmalované kajálem. Vlčí kráska se jmenuje Max. Patří do smečky vlků, kteří jsou připravováni pro filmování a fotografování. Kráčíme po sněhové pláni uprostřed Minnesotských lesů. Kolem nás se volně pohybují čtyři vlci. Začíná sněžit. Mám pocit, že se někde musí objevit Jack London.

Práce se zvířaty, kterým se říká „wildlife models“, ale není vždy tak idylická. Někdy se vlkům zalíbí batoh s foto technikou, jindy se servou o pouzdro od stativu. Pokud chcete vytvářet atraktivní snímky, musíte se snížit do úrovně očí fotografovaného objektu. Pokud je tímto objektem šelma, snižujete se svojí výškou i  svou autoritu. Když s vámi pak vlk, zakousnutý do vašeho předloktí, cloumá ze strany na stranu, snadno poznáte, co je to za tanec.

Nádherné fotografie Petra Slavíka můžete shlédnout na http://petrslavik.cz/

Nejširší nabídku průvodců a map USA (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně v pražském Klubu cestovatelů nebo v eshopu KnihyNaHory.cz

Zkušenosti čtenářů

iva

Nádherné fotky! 🙂

tomáš

Pěkně jsi to popsal Peťo,
ale že tam byla zima, palce u nohou necejtim ještě teď…
:o)
Fotky jsou parádní a těším se na velkoformátové….

Tomáš

romik

Krása….taky bych jednou chtěla zažít…

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí