Doprava

Do Kanady se nejčastěji létá, hlavní mezinárodní letiště jsou ve Vancouveru, Torontu, Montrealu a Halifaxu. Po celé Kanadě si je možné pronajmout skvělé a levné vozy, o dost levnější než v sousedních Spojených státech.

Nejlepší tipy na levné letenky naleznete na cestujlevne.com/kanada.

Veřejná doprava

Autobusová doprava je dražší než automobilová a je velmi kvalitní, autobusem se dostaneme téměř do všech oblastí Kanady. Autobusovou dopravu zajišťuje společnost Greyhound Bus Company, Grayline Coaches a místní dopravci. Cena jízdenek je jednotná a tudíž se neodvíjí od vzdálenosti, je však třeba mít vždy přesnou částku. Studenti a senioři mají slevy.

Železniční dopravu zajišťuce VIA Rail. Při cestování na a větší vzdálenosti, jsou samozřejmostí čisté vagóny s lůžky i sprchou.

Automobilový doprava

Nejvyužívanějším způsobem dopravy po Kanadě je osobní automobil. V Kanadě existuje opravdu kvalitní síť dálnic a oblibě automobilismu přidává i nízká cena benzínu.

Cestování autem je středně drahé, ale velmi zajímavým způsobem je tzv. driveaway – autem cestujete na náklady majitele, který auto potřebuje přepravit z místa na místo.

V každém městě najdeme několik půjčoven automobilů, v menších  městech bývá ale půjčení auta levnější. Je nutné mít u sebe nejlépe mezinárodní řidičský průkaz a kreditní kartu.Půjčení auta je možné přes automobilový klub Canadian Automobile Association, který spolupracuje s autokluby  v Evropě. Půjčování automobilu je také mnohem levnější než v sousedních Spojených státech.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: