Peníze a ceny

Argentina je země turisty velice oblíbená a bankomaty jsou běžně dostupné. Ve větších městech je bankomatů mnoho, v mnoha pobočkách větších i menších bank, v obchodních centrech a poblíž dalších důležitých míst (letiště, autobusová nádraží atp.). Bankomaty jsou obvykle ve španělštině a zároveň v angličtině, někdy i v dalších jazycích jako italština a němčina.

Kreditní a debetní karty jsou akceptovány. Ale hlavně ve větších městech, supermarketech, v půjčovnách aut a ve větších hotelech. K platbě kartou bývá připočítáván poplatek 7-12% z placené částky (dost nevýhodné, lépe tedy mít hotovost). Na venkově, na plážích, v Národních Parcích, v občerstveních, barech apod.vám karty akceptovat nebudou.

Obecně jsou ceny v Argentině pro nás velmi výhodné a ve velké většině nižší než v ČR. Samozřejmě, nejlevněji se nakupuje ve velkých supermarketech, v malých obchodech na hlavních třídách je zboží dražší. V obchodech, kde je cena předem stanovena, se nesmlouvá. Smlouvat je možno na tržištích, kde se dá cena srazit až na polovinu.

S aktualizací online průvodce Argentinou nám pomohla Irena AndrlováCK Reina Travel.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: