ROZHOVOR: Prezident Miloš Zeman radí cestovatelům

ROZHOVOR: Prezident Miloš Zeman radí cestovatelům

Prezident Miloš Zeman poskytl portálu HedvabnaStezka.cz exkluzivní rozhovor, aby cestovatelům dal užitečné rady a poučení, jak se vyhnout únosu, ale také sexuálnímu obtěžování, malárii nebo krupobití.

Dobrý den pane prezidente, děkujeme, že jste si pro nás udělal čas. V souvislosti s kauzou unesených dívek jste pronesl mnoho cenných rad. Co dalšího byste cestovatelům poradil?

Chtěl bych poradit hlavně rodičům cestovatelů: pokud se vaše děti chtějí vydat na cestu do nějaké divné země, rovnou jim třeba zpřerážejte nohy. Vyjde to nastejno, jako kdyby tam jely, a ještě ušetříte za cestu. A z toho je myslím i zřejmé, co bych poradil cestovatelům směřujícím do nežádoucích zemí.

Které země jsou nežádoucí?

Všechny, které jsou divné. Tomu asi rozumíte, pane redaktore, ne? Třeba ty, kde se nesmí pít alkohol a do této skupiny patří i Pákistán a Afghánistán. Tak vidím, že už chápete.

A kam, pane prezidente, tedy doporučuje jet?

Kupříkladu takové Rusko je zajímavou zemí, kde je mnoho k vidění. Rusko má navíc pro cestovatele tu výhodu, že v něm mohou stále objevovat nová místa. Třeba takový Krym.

Já jsem se rozhodl, že navrhnu vládě, aby vytvořila seznam zemí, kam by naši občané nesměli jezdit anebo jen s povolením. Pro začátek by tam byly všechny země, ale Ministerstvo zahraničí by je postupně prověřilo, zda jsou v pořádku. Uvažuji i o seznamu zemí zakázaných jen pro ženy a zemí povolených jen od 35 let. Myslím, že v referendu by takový návrh snadno prošel.

To máte jistě pravdu. Ale co cestovatelé, kteří se zrovna budou nacházet v nějaké zakázané zemi?

Ti tam mohou už zůstat. Tím by se mnohé vyřešilo.

Jaká další rizika čekají na cestovatele?

Tak kromě již zmíněných otřesných „suchých zemí“, kde je potřeba myslet hlavně na prevenci i dodatečnou nápravu, existují jistě i různá zdravotní rizika. Nevím to teď úplně přesně, ale myslím, že je dobré nenechat se píchnout komárem.

Oproti tomu sexuální obtěžování je něco, co je mediálně zveličované. Já jsem se kupříkladu nikdy v životě nesetkal ani s náznaky něčeho takového.

Za velmi nebezpečné považuji spíše řádění přírodních živlů, a proto každému cestovateli radím: střez se krupobití!

Jak to ale udělat?

Podívejte se, pane redaktore, taková kroupa to není jen tak. Může být malá, ale také velká. A nevíte, z jaké výšky přiletěla. Já osobně to mám vždy na paměti a jistě uznáte, že to bylo moudré.

A co si vlastně myslíte o ženách na cestách?

Podívejte, k tomu jsem se už vyjádřil. Znáte snad jména nějakých slavných cestovatelek? Ať pátrám v paměti sebevíce, vyvstávají mi akorát jména jako Holub či již zmiňovaný Hanzelka se Zikmundem. Ženám prostě v naší společnosti patří trošku jiné místo.

Pane prezidente, proč jste vyhlásil, že Hanu a Antonii nepřijmete, když ony stejně o schůzku s vámi nestály?

(Přestože jsme tuto poslední otázku několikrát opakovali, pan prezident již nebyl schopen odpovědět. Zřejmě náhlá chřipka.)

Děkujeme za rozhovor a cenné rady!

Zkušenosti čtenářů

kitty

Cože?? To snad nemyslí vážně! To se budu muset nechat dovolit, kam mám jet?

b.w.

apríl?

Leeloo

Já teď fakt nevim jestli to myslí vážně, nebo si jenom dělá prdel!!!Jestli si tohle fakt myslí, tak mě žádnej slušnej komentář nenapadá…..Větší kraviny sem už hodně dlouho neslyšela!!!!!!!Ježiš kdy už z toho hradu vypadne?? Já na tohle už fakt nemam nervy!!!!

Andrea

To je doufám recese, že jo? 🙂

Ladislav Libín

Dobrý den,
do toho seznamu bych určitě navrhoval zařadit všechny arabské a africké země. Dále Tibet a myslím, že i Mexicko. Ostatní země tolik neznám, ale ať se také vyjádří ostatní.
L. Libín

Hana Malysak

ja navrhuju zavrit hranice uplne ..a poustet k nam jen Rusaky aby si to Milos uzil 😉
jestli je to April tak se povedl :)..

Martin

Já myslím, že bychom měli vystavět znovu železnou oponu 😀
Povedený článek.

Pavlina

Hooodne povedený Apríl, zábavná lez, která dle mého velmi blízká pravdě?

Míša K.

M. Zeman a P.S. k článku : „Jo a odedneška přestávám pít. I vod(k)u … Apríl. Logicky. Tenhle úřad bych střílivej přece nedal“. 😀

Mula

Nepovedeny april. He he tu skor ten clanok vyznieva a vyzera ironicky… Ze vlastne ma pravdu. Takto si nakydat na vlastnu hlavu …. Steezkaaa

jaro

tak tohle patří na g.cz, ne?

Tohle už je moc, s těmato stránkama končím.

Alena
RŠ:

To bude nepochybně velká ztráta pro hedvábnou stezku i ostatní návštěvníky těchto stránek…

Zdenda Bouda

Samozřejmě to je velice povedený apríl. Díky za něj.

Jirka

Vzhledem k tomu, že dnes je 1.4. tak těmto zprávam moc nevěřím. Až zítra.

Alena

Skvělý apríl, byť se trochu obávám, že to zase tak daleko od pravdy není…

Jeff

Parádní apríl, díky moc za něj!!! Skvělej přístup, přátelé!!!

Vaše jméno:

Váš příspěvek:

Míša S.

Skvělé, blížící se realitě 🙂

Pedro

Ono stačí občas zapojit mozek a nevěřit všemu, co člověk čte. A už vůbec ne na apríla. Ale chvíli mi trvalo, než mi to docvaklo. Moc krásně se tu ukázala síla sdělovacích prostředků a to, že lidé přijímají zprávy jak rohlíky.

Gaza
Pedro:

Souhlas, ukázala se síla sdělovacích prostředků… (y)

Evela
Pedro:

Média mají apríl 365 dní v roce

Gaza

😀 😀 dobrej apríl, ale je mi jasný, že to někdo automaticky převzal a bere to jako pravdu :-X

Jan

Pan prezident neslyšel od bodrémDRUHU? Ten se mu nevybavil? :((( Jak hanebná ČT, že panu prezidentovi toto zatajuje.

nibor aknivreč

dobrej apríl..

Petr L.

Zeman by mohl odcestovat na Krym a rovnou tam zustat. Mnohe by se tim vyresilo….

Anna P.

Tak to mě fakt pobavilo! Povedený apríl!:-). Dejte to na Novinky, to by teprve byla sranda…

Khamila

a nejen na Novinky ale i navrhnout aby pan president se dal na dalsi fora a radil vsem kam smeji a kam nesmeji jet. To je opravdu neuveritelne.

jstefasouni

jste Ubožáci…

Ola

Apríl :-)…pobavilo, ale myslím, že z prezidenta by vylezlo něco mnohem horšího 🙂

Gustav Svoboda

Jiste, jen si delejte legraci z cloveka, ktery narozdil od tohoto uboheho webu plnehofasistickych radobypseudocestovatelu mdlych charakteru, pro tuto Zemi tolik kvalitniho vykonal. Vy tu jen navadite nase deti, aby riskovali zivoty tzv. cestovanim do rozvracenych zaostalych muslimskych Zemi a jeste se podle vysmivate moudremu apelu nejvyssi autority v tomto kolaborujicim pseudostate!!! Zamyslete se nad sebou – vase cestovatelske hujerstvi muze stat zivoty nasich deti proboha!!!!! Stydte se. Vsichni.

pepan
Gustav Svoboda:

Zaostalá muslimská země jako je Pakistan má jaderné zbraně. Co s tím uděláme?

Gustav Svoboda
pepan:

Vazeny Pepane, na to, ze ma Pakistan jaderne zbrane jste prisel kde? pokud vim, jadernymi zbranemi oplyvaji pouze vyspele staty a to predevsim Rusko, USA a Israel. Vy se snad nedomnivate, ze pokud by, jak pan Zeman spravne podotknul, tato opravdu podivna Zeme disponovala jadernymi zbranemi, tak uz by nase planeta davno neexistovala???

Andrea
Gustav Svoboda:

Co takhle si nejdříve něco trošičku nastudovat, než se začnete ztrapňovat v diskusi? 🙂 Ale pravděpodobně jste jen provokatér…

Pedro
Gustav Svoboda:

To je ale milý troll, ten pan Gustav. Nezapomněl ani na klíčová slova „fasistické, lumpen, rádobyblablabla, muslimská země, autorita, pseudoněco, hujerství“. Snad mu z toho něco kápne…

František Kočí

Domnívám se, že bychom si zasloužili Apríl každého prvního v měsíci. Vždyť podle ověřených zpráv hrál orvchestr na potápějícím se Titaniku do poslední chvíle. Dnes jsem obdržel od České správy sociálního zabezpečení výměr starobního důchodu ve výši 12.060,-Kč. Doufám, že to nebyl aprílový žert. Na závěr jeden veselý vtip: Pesimista říká…,,Hůř už snad ani být nemůže“….Optimista odvětí….,, Ale může“…Všem přeji příjemný a nekonfliktní první duben. FK

Devoe

Ačkoliv je Zeman jenom o milimetry lepší než onen uslintaný šlechtic který bojoval o post prezidenta společně s ním, tak je to stejně katastrofa.

A to i přes to, že tento článek je APRÍL:)

sylva

chápu,že je to apríl, bohužel se tomu nemůžu ani smát… protože mi jako apríl přijdou všechny jeho projevy! 🙂

Honza

Všem kdo rozhovor vzali vážně vzkazuji: Jste natvrdlí! To ví každý, že tohle si prezident sice myslí, ale nahlas by to neřekl 🙂

klára

Kdo nechápe, že je to fejk, nechť se zkusí zamyslet..:-D

Katka

F.U.C.K.

Dáša

Koukám, že všichni nemáte co dělat…………….včetně pisatele článku, tomu to muselo trvat dýl než nám to přečíst. Vzkaz pro něj= Zeman není můj oblíbenec, ale zkus psát o něčem co stojí za to číst. Díky.

Radek

Ale pratele, nas pan prezident to prece s nami mysli dobre! Sedme doma, cpeme se tlacenkou, zapijejme pivem a nic se nam nemuze stat!!! Snad krome kardiovaskularnich chorob, ale s tim si prece nase skvele zdravotnictvi poradi 🙂

Peter

Nic proti aprílům, ale vkládat někomu do úst co nikdy neřekl? Domníváte se že by to řekl? Přejete si to? Bojíte se toho a právě proto si to (paradoxně, jak to tak už v životě mnohdy bývá) přejete?
Ne, tenhle nápad s aprílem nebyl zas taková vtipná bomba, alespoň mě tak nepřipadá.

Libor
Peter:

Je to dobrá parodie na styl Zemana, jak mluví a uvažuje. Kdo to nepochopil, je natvrdlý.

R.

Tak jsem se k tomuto „rozhovoru“ nahodou dostal… No, docela si umim i predstavit, ze by Zeman byl schopen vest rozhovor v podobnem duchu… Ani mi nevadi, ze si tim z nej nekdo dela srandu, ale osobne mi tenhle april nejak nesednul… Nejak jsem se tomu prilsi nesmal. Mozna prave proto, ze si umim predstavit, ze by Zeman opravdu neco podobneho i rici mohl…

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: