Vše, co chcete vědět o skialpu, najdete v novém čísle Světa outdooru 4/2014

Vše, co chcete vědět o skialpu, najdete v novém čísle Světa outdooru 4/2014

Právě vychází nový tištěný Svět outdooru 4/2014 s tématem Skialp. Číslo nabité informacemi o skialpinismu a jak se na něj vybavit, ale i o sněžnicích, o bezpečnosti v horách či o tom, jak řešit problém s únavou.

Nové číslo bude v průběhu tohoto týdne k dispozici v outdoorových obchodech, lezeckých stěnách a na dalších místech. Můžete se těšit, Svět outdooru 4/2014 má doposud nejvíce stran ze všech vyšlých čísel za poslední dva roky.

Skialp

Víte, jak zjistit nebezpečí laviny přímo v terénu? Jak na to se dozvíte v článku „Jak otestovat riziko laviny“. K tématu v čísle dále najdete tipy na zajímavé skialpové terény v zahraničí nebo skromné možnosti skialpu u nás. Určitě nepřehlédněte obsáhlé články „Zůstat na povrchu“ o novinkách mezi lavinovými batohy a „Šup do pastičky“ o trendech ve skialpinistickém vázání. Otázky bezpečnosti řeší článek o tragické chybě skialpinisty a číslo přináší také velké rozhovory s předním „big mountain“ lyžařem současnosti Američanem Chrisem Davenportem a se slovenskou osobností strmých sjezdů Ivou Sikulovou-Filovou.

Vybavení, sněžnice a tajemství VB

Outdooorové vybavení se tentokrát věnuje hodně skialpu, jak je popsáno v předcházejícím odstavci, ale ani na ostatní nezapomínáme. Připravili jsme článek o kontroverzním systému oblékání založeném na odpařovací bariéře (Vapor Barrier)„Tajemství VB“, dozvíte se také, jak vybírat sněžnice, jak se na nich pohybovat a jaké mapy jsou k dispozici a na závěr čísla jsme tradičně umístili více než 20 recenzí outdoorového vybavení.

Rozhovor se Samem Suttonem a s Jiřím Švihálkem

V rozhovoru s Novozélanďanem Samem Suttonem se dozvíte cíle a motivaci jednoho z nejlepších extrémních kajakářů a Jiřího Švihálka jsme se zeptali na tragédii pod Dhaulágirí, kde byla celá expedice v základním táboře zavalena lavinou.

Kde najdete Svět outdooru 4/2014

V elektronické podobě můžete celý magazín Svět outdooru stáhnout na našich stránkách ve formátu pdf. Kdo dává přednost tištěné verzi, musí si magazín pohlídat v outdoorových obchodech a na dalších místech, zde je seznam distribučních míst, kam Svět outdooru právě míří a v závislosti na poštovní rychlosti měl být k dispozici v polovině či nejpozději koncem tohoto týdne. Magazín dostává poštou na 1000 profesionálů v oblasti outdooru, najdete ho zdarma na více než 300 distribučních místech, odebírá ho pro své spolupracovníky Horská služba a Klub českých turistů.

AKTUÁLNÍ ČÍSLO MŮŽETE STAHOVAT ZDE

Jak dostávat magazín pravidelně?

Pokud máte zájem dostávat magazín v tištěné podobě hned po vyjití přímo do vlastní schránky, je možné si předplatit roční poštovné pro čtyři čísla jen za 79 Kč vyplněním jednoduchého formuláře. Pokud máte zájem Svět outdooru distribuovat, na mailové adrese redakce je možné domluvit zařazení mezi distribuční místa. Na této adrese lze také najít obchod či jiné místo, kde bude Svět outdooru v nejbližších dnech k dispozici.

Magazín Svět outdooru je zdarma a je určen všem, kdo rádi cestují, toulají se, putují, objevují, vyrážejí na expedice do hor či do divočiny a zajímají se o outdoorové vybavení.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: