Škola via ferrat v Solné komoře

Škola via ferrat v Solné komoře

Nejkrásnější ferraty Solné komory pod vedením zkušených lektorů – to je tradiční kurz Klubu Hedvábná stezka.

Odjezd v brzkých ranních hodinách do Hallstattu (UNESCO, 530 m). Odpoledne se budeme věnovat úvodnímu seznámení s horomateriálem a teoretickému výkladu tak, abychom se ještě v podvečer mohli vydat do první lehké zajištěné cesty. Večerní přednáška o ferratách, případně prohlídka historického centra městečka.

2. den: Predigstuhl – Leadership Klettersteig a Mein Land – Dein Land Na sobotu jsou v plánu dvě kratší, ale velmi pěkné zajištěné cesty v oblasti Predigstuhl. Nejdříve se vyšplháme novou vzdušnou sportovní cestou Mein Land Dein Land (C) na samotný vrchol Predigstuhl (1 278 m) a pak ještě podnikneme výstup Leadership Kletttersteig (C).

3. den: Schmiedsteig Klettersteig a Laserer Alpin Klettersteig Do nedělního programu jsme zařadili dvě další krásné zajištěné cesty. Nejdříve zdoláme zajištěnou cestu Schmiedsteig Klettersteig (A-C) a jako závěrečný bonbónek sportovní fun-ferratu Laserer Alpin Klettersteig (B-C) nad jezerem Gosausee se vzdušným lanovým mostem a masivem Dachsteinu téměř za zády. Před zpáteční cestou ještě koupání v jezeře, pozdě odpoledne ukončení programu a návrat zpět do ČR.

Doprava je zajištěna mikrobusem. Odjezd v pátek v brzkých ranních hodinách z Brna, předpokládaný návrat zpět do Brna je v neděli kolem 22 hod.

Nástupní místa: Brno, dle dohody

Účastníci nocují ve vlastních stanech a spacácích v kempu v Hallstattu. Kemp je vybaven moderním sociálním zařízením se sprchami s teplou vodou a malou společenskou místností k večernímu posezení. Celý kemp je pokryt signálem wifi. U recepce se nachází malý bar.

Na vyžádání je možné zajistit ubytování v penzionu s polopenzí.

Do ceny kurzu jsou zahrnuty následující služby:
dopravu mikrobusem
2x ubytování v kempu
služby instruktora
kurzovné
zákonné pojištění
informační materiály

cena:4100 Kč

přihlášky na email [email protected], předmět zprávy: solna komora

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: