HedvabnaStezka.cz SvetBehu.cz Pohora.cz SvetOutdooru.cz TuleniPasy.cz Festival OBZORY Pádler.cz Expediční kamera SNOW Film fest Klub cestovatelů Praha/Brno

RADY NA CESTU

POSLEDNÍ DISKUSE

Nové kuchařky ve Smart Pressu: Švédská a Zeleninová kuchařka

Nové kuchařky ve Smart Pressu: Švédská a Zeleninová kuchařka

Ať už rádi zkoušíte netradiční recepty ze zahraničí, a nebo se snažíte omezit či vyřadit maso z jídelníčku, budete z nových kuchařek nadšeni!



Petr Klíma: Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl, edice Jídlo jako lék

Bezmála 100 výtečných a lehkých receptů z ryze rostlinných surovin vypěstovaných u českého farmáře speciálně pro tuto knihu sestavil a nafotil šéfkuchař oblíbené dejvické restaurace Country Life Petr Klíma. Základní myšlenkou knihy je přinést kvalitní, výživnou, chutnou a především sezonní inspiraci všem, kdo chtějí začít jíst více zeleniny, luštěnin či obilovin, a naopak omezit příjem živočišných bílkovin, lepku a cukru. Kuchařka je rozdělena podle ročních období a přináší pohled nejen do kuchyně, kde se připravuje ke konzumaci, ale také na farmu, kde se pěstuje a sklízí, či na farmářský trh, kde se prodává.

Vydává nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz/zeleninova-kucharka.

Zeleninová kuchařka, Petr Klíma

Dominika Wittenberg Gašparová: Švédská kuchařka – kulinářské tradice Severu

Severská kuchyně je považována za minimálně stejně zdravou jako kuchyně středomořská. Klade velký důraz na kvalitu, čerstvost a lokální původ surovin. Řada z nich roste nebo je běžně k dostání i v našich zeměpisných šířkách (jahody, borůvky, houby a jiné). Popularita zdravé severské kuchyně ve světě narůstá i zásluhou fenoménu New Nordic Cuisine.

Autorka vás naučí, jak připravit na severu tolik milované ryby nebo zvěřinu či lesní plody. Kniha však neobsahuje pouze recepty, ale představí i švédské zvyky a tradice a jídla s nimi spojená. Dozvíte se také, co se považuje za domácí klasiku, proč se říká oblíbené formě stolování švédský stůl, co znamená FIKA, ale také jak se slaví Vánoce, Velikonoce nebo letní slunovrat.

Vydává nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz/svedska-kucharka.

Švédská kuchařka, Dominika Wittenberg Gašparová

Dominika Wittenberg Gašparová pochází z Košic. Odmalička si hrála na pořady o vaření a ve čtrnácti letech napsala svou první amatérskou kuchařku. Zájem o cestování a jazyky ji již na střední škole přivedl do Švédska, kde si zamilovala místní gastronomii a kulturu. Vystudovala sociologii a švédštinu na Univerzitě Karlově v Praze a poté působila několik let v organizaci Skandinávský dům a na Velvyslanectví Švédska. V současnosti žije se svým švédským manželem v Berlíně a do Čech se pravidelně a ráda vrací.



19.10.2017, Tereza Kramplová


Sem vložte diskusní příspěvek.


 
 +   = 
*napište slovy, kolik je pět plus pět
 
* - antispamový filtr není vyžadován u registrovaných přispěvatelů
 

CESTOVATELSKÝ TWEET

Naučte se neočekávat. Neočekávaní je skělé umění. Jakmile již nežijete zčekávaní, žijete v nové dimenzi. STE VOLNÍ.....