Jak vybrat to nejvýhodnější cestovní pojištění? Máme pro vás několik rad a tipů!

Jak vybrat to nejvýhodnější cestovní pojištění? Máme pro vás několik rad a tipů!

Vycestovat do zahraničí bez platného cestovního pojištění? Zbytečné riziko! Pokud se vám totiž na cestách přihodí nějaký úraz či jiná zdravotní komplikace, úhrada léčebných výloh bude nad vaše finanční možnosti.

Náklady na léčbu v zahraničí totiž často mnohonásobně převyšují náklady na léčbu v České republice, proto je zbytečně nezodpovědné riskovat odjezd mimo ČR bez pojistky, jíž v cestovním pojištění máte. Protože ale tento produkt nabízí všechny tuzemské pojišťovny, je pro mnohé z nás velmi komplikované se v jednotlivých nabídkách zorientovat. Drtivá většina klientů pojišťoven sjednává cestovní pojištění u své pojišťovny. Víte ale, že jinde jsou pojistné produkty neméně přitažlivé? Pojďme se společně podívat, jak takové výhodné cestovní pojištění vybrat a nešlápnout vedle.

Nejlevnější, nerovná se nejvýhodnější

Stejně jako u jakéhokoli jiného pojistného produktu, také pro cestovní pojištění platí určité limity pojistného plnění. Proto pojišťovny nabízí hned několik úrovní – chcete-li balíčků, pro něž platí různé pojistné limity. Vybírat vždy ten nejnižší ale nemusí stačit. Taková vážná újma na zdraví, která bude vyžadovat náročnou a dlouhodobou léčbu, bude z pochopitelných důvodů také finančně nákladná. V takových případech nemusí nejnižší pojistný limit stačit a osoba bude nucena rozdíl ceny doplatit z vlastních prostředků. Pokud tedy vybíráte cestovní pojištění pouze na základě jeho ceny, zvažte všechna rizika, jež jsou s tímto počínáním neodmyslitelně spojená.

Jak výhodné cestovní pojištění vybírat?

Možnosti máte hned dvě. Buďto budete fyzicky obcházet jednotlivé pojišťovny, kde obdržíte potřebné podklady pro pozdější srovnání nebo provedete porovnání cestovního pojištění prostřednictvím chytrých online kalkulaček. Pojďme se podívat na obě zmíněné možnosti detailněji. V případě fyzického obcházení poboček se připravte na poměrně zdlouhavý, náročný a komplikovaný proces. Narazit můžete také na neochotu pracovníků pojišťoven, kteří vás s největší pravděpodobností odkáží na internetové stránky. Porovnávat pak mezi sebou jednotlivé nabídky je zbytečně komplikované. Proto raději vsaďte na srovnání cestovního pojištění prostřednictvím online kalkulaček, které je mnohonásobně snazší a zabere vám pouze pár minut. Taková kalkulačka pro vás seřadí jednotlivé produkty dle výsledné ceny. Další krok je již na vás.

Od čeho se odvíjí cena cestovního pojištění

Finální cena cestovního pojištění se pochopitelně odvíjí nejen od destinace, do níž míříte, ale také od počtu dnů a v neposlední řadě i od samotného balíčku a limitů, jež si u dané pojišťovny sjednáte. Základní varianty pojištění obvykle kryjí rizika spjatá s náhlým onemocněním, úrazem a ošetřením. K cestovnímu pojištění si ovšem můžete sjednat také úrazové připojištění, pojištění odpovědnosti za škody, které na cestách způsobíte třetí osobě, pojištění zavazadel a jejich obsahu pro případ poškození nebo odcizení nebo pojištění stornopoplatků zájezdu. Ačkoli nebude výsledná cena cestovního pojištění nízká, pokud dojde k nehodě či jiné nepříjemné komplikaci, pojištění se vám zajisté bude hodit.

Zpracoval: portál Hyperfinance.cz

Zkušenosti čtenářů

Zuzzz

Dobry den,
planujeme dlouhodobou cestu, minimalne na rok. Vsechny pojistovny pisi, ze doba jednoho vyjezdu je maximalne 90 dni. Co s tim?
Diky.

Klára

Já pro pojištění využívám tuhle stránku a zatím jsem spokojená.

Andjey

Tento příspěvek byl redakcí smazán jako nevhodný

Dominik

Tento příspěvek byl redakcí smazán jako nevhodný

Fijalka

Ahoj, roční pojištění mám od České pojišťovna, pokud jedeš nomádit, tak je super pojištění World Nomad. Praktické rady o cestovním pojištění jsem sepsala do samostatného článku, tak mrkni 🙂 Fijalka.cz

Klára

Dobrý den,
zřejmě už máte vyřešeno, ale třeba někdo řeší podobnou situaci. Pro nepřetržité, třeba roční pobyty v cizině slouží celoroční cestovní pojištění. Může se vyplatit i při opakovaných cestách během roku. Myslím, že ho dnes nabízí většina pojišťoven. Nejlepší je použít <a href=“https://www.srovnator.cz/cestovni-pojisteni/kalkulacka/#kalkulacka“>srovnávač</a>.

Klára

Dobrý den,
zřejmě už máte vyřešeno, ale třeba někdo řeší podobnou situaci. Pro nepřetržité, třeba roční pobyty v cizině slouží celoroční cestovní pojištění. Může se vyplatit i při opakovaných cestách během roku. Myslím, že ho dnes nabízí většina pojišťoven. Nejlepší je použít srovnávač.

KamSsa1

Já jsem dřív moc cestovní pojištění neřešil, ale jednou se mi v zahraničí stal úraz a bylo dost těžké od pojíšťovky získat nějakou podporu. To mě donutilo víc přemýšlet a další informace co jsem se dočetl na https://jacestovatel.cz/media/cestujte-pouze-s-kvalitnim-cestovnim-pojistenim-vyplati-se-to mě přivedlo k tomu, že jsem změnil přístup a cestovní pojištění jsem nesjednával jen podle ceny, ale taky podle toho co daná pojišťovna nabízí a jakou má reputaci.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: