TOP 5 věcí, které musíte zažít při dovolené ve Francouzské Polynésii

TOP 5 věcí, které musíte zažít při dovolené ve Francouzské Polynésii

Potápění u nádherných atolových ostrovů, krmení pětimetrových žraloků nebo výhledy z ptačí perspektivy. To jen jen malý výčet toho, co můžete zažít na ostrovech Francouzské Polynésie.

1. Potápění u největšího atolu Rangiroa Atolu

Rangiroa se přezdívá „Obroská obloha“ a je největším atolem na Tahiti. Současně je také jedním ze 4 největších ostrovů světa. Budete se moci procházet po malých kanálcích vytvářejících prstence z korálů. Oslepí vás jedinečná zář, lesk a barva laguny, která přechází z nefritově zelenkavých do purpurových odstínů. Místo jako stvořené pro procházky ale i potápění, se vám dostane pod kůži.

Pokud jste lovcem míst s nezapomenutelnými výhledy, určitě zavítejte do zátoky Paopao (Cookova zátoka). Právě zde získáte ten pravý prožitek z pohledu na nekončící oceán. Vyplatí se počkat na západ slunce, kterým je zátoka vyhlášená. V 80. letech jí neodolali ani producenti filmu Bounty s Melem Gibsonem, který vypráví příběh snad nejznámější námořní vzpoury.

Nejširší nabídku průvodců a map Francouzské Polynésie (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz

KNH

3. Krmení rejnoků a žraloků

K stále oblíbenějším turistickým aktivitám Polynésie patří krmení žraloků a rejnoků. Krmit je budete moci přímo z lodě. Je fascinující vidět, jak se voda kolem lodi pění a zmítá desítkami těl těchto neohrožených tvorů. Pro ty odvážnější je připraveno potápění a plavání se žraloky, kteří mnohdy dosahují délky až 5 metrů.

4. Letecké výlety nad ostrovem Bora Bora

Nejkrásnější ostrov Polynésie je Bora Bora. Právě zde jsou vyhledávané letecké výlety, které nabízí tento přírodní skvost shlédnout i z ptačí perspektivy. Modrý oceán, sytě zelená flora a oslnivě bílé písčité pláže budete mít jako na dlani a budete si tak moc užívat všudypřítomného ráje.

5. Krmení obřích úhořů: ostrov Huahine

Na ostrově Huahine je celkově kolem 15 chýší. Že tu nemůžete najít nic zajímavějšího, než jste už na ostatních ostrovech viděli? Naopak. Ostrovem se kroutí na první pohled zcela obyčejná říčka. Ve svých vodách však ukrývá skutečný unikát – obří posvátné úhoře. Budete si tu mít možnost zakoupit kusy masa a vyzkoušet si, jaké to je krmit úhoře, 2,5 m velké ryby, které se vám třou o nohy a sápou se po mase, které držíte v rukou.

Zkušenosti čtenářů

Jaroslav Jančo

Nejkrásnější ostrov FP Bora Bora, pochybuji, možná z letadla. To co dokázali domorodci za přispění francouzských dotací je až neuvěřitelné. V centru ostrova stovky kontejnerů, desítky stavebních strojů a nákladních vozidel zarůstajících místní florou. Nejhezčí z ostrovů asi Maupiti (subjektivní názor) a Huahine (líbil se kolegům). V roce 2011 3 týdny na 47 stopém katamáránu Coloredo. Organizovali sami, bez cestovky a v pohodě. Pronájem lodi(vlastní kapitán) a letenky, nic víc.

petr
Jaroslav Jančo:

Jardo prosím o konkrétnější informace chci navštívit FP a vážně se vším všudy a popřípadě i Markézy. Prosím napiš mi jak je to s tim katamaránem. Na email [email protected] Dostal jsem jednu nezávaznou nabídku od cestovky nic Méně prvotřídní luxus včetně The Brando,katamaránu helia 44 na deset dni. A Intercontinental Na týden. Součástí potápění atd. A myslím že za tu cenu je to přepaleny a za 850000 se dá byt ve FP daleko dele než 30 dní.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí