Jaké jsou jarní novinky z nakladatelství Smart Press? Nové vydání populární biokuchařky, návod na to, jak zhubnout zdravě a natrvalo a nebo inspirace pro květinové vazby.
Iva Málková, Hana Málková, Martin Pávek a STOBIva Málková, Hana Málková, Martin Pávek a STOB: JÁ ZHUBNU – ZDRAVĚ A NATRVALO
Svůj 12týdenní program hubnutí bez hladovění, omezování a zákazů naleznete v zásadní české knize o hubnutí: Já zhubnu – zdravě a natrvalo. Zkušený autorský tým v čele s Ivou Málkovou, přední českou odbornicí na obezitologii, vám srozumitelnou formou vysvětlí, jak změnit postupně a natrvalo nevhodné stravovací návyky, chování, myšlení a emoce a dopracovat se ke zdravějšímu životnímu stylu, jídelníčku, pravidelnému pohybu, sebelásce a pevné vůli, aniž byste se ochuzovali o požitek z jídla a radosti ze života!
Markéta Keclíková: Můj květinový ateliér – květinové dárky a inspirace pro každé roční období
Obohaťte svůj každodenní život květinami a udělejte radost sami sobě i vašim nejbližším!
Jedinečnost knihy spočívá v podrobném popisu doprovázeném detailní fotodokumentací nejrůznějších květinových vazeb, věnců, svícnů, aranží a dalších nápadů na dárky z květin napříč ročními obdobími, svátky a slavnostními událostmi. Obsahuje přes 200 návodných a ilustračních fotografií, podle kterých dokáže i začátečník vyrobit půvabný a originální dárek pro dívku, ženu či muže.
Autorka knihy zasvěcuje čtenáře srozumitelnou a čtivou formou do základů praktické floristiky, jejích technik a pojetí, ale obsahuje také řadu užitečných rad týkajících se nákupu květin, péče o ně a jejich vlastností. Kniha potěší všechny kreativní milovníky květin a květinových dekorací, ať už je pro ně floristika pouhým koníčkem, nebo přemýšlejí o profesionální dráze.
Hana Zemanová: Nová biokuchařka Hanky Zemanové
Hančin přístup ukazuje, jak jíst i žít zdravě a v souladu se selským rozumem. Díky tomu vám pak zdravé vaření bude připadat jednoduché a přirozené. Z knihy se dozvíte, jak obohatit jídelníček a začít používat opomíjené, přitom však skvělé potraviny, jako jsou luštěniny, hlavně cizrna, fazole, červená čočka, loupané mungo, plnohodnotné obiloviny, např. jáhly, čirok, jednozrnka, špalda, pohanka, či netradiční, na českém trhu nové a bezlepkové mouky, jako například mouku z červené čočky či žlutého hrachu.
Hanka připravila do této knihy přes 80 nových receptů. Nová biokuchařka je tak díky zcela unikátním informacím a novým receptům určena i těm, kteří už původní vydání Biokuchařky mají doma.
Mnoho receptů je bezlepkových, vegetariánských i veganských, ale nevyhýbají se ani kvalitnímu masu. Vyzkoušejte letní cuketovo-jahelnou koprovku, boršč s cizrnou, čočkový burger, placky z hrachové mouky, bezlepkové cookies, ječné lívance, nebo třeba biokuře na kurkumě podle výborného šéfkuchaře a nutričního terapeuta Davida Šaška (je členem Aliance výživových poradců), který s Hankou na některých, zejména masových receptech spolupracoval. Kniha je určena jak pro začátečníky v oblasti zdravého vaření, tak pro pokročilé.
Všechny knihy vydává nakladatelství Smart Press.