HedvabnaStezka.cz SvetOutdooru.cz SvetBehu.cz TuleniPasy.cz Padler.cz FestivalObzory.cz SnowFilmFest.cz ExpedicniKamera.cz

Kuchyně

Kuchyně

Máte nápad na nějaký skvělý recept do ešusu? Podělte se s kolegy cestovateli a načerpejte zase jejich nápady!

„Vždy jím lokální pochutiny“, namítne nějaký gastro-hrdo-pych, než mu místní dobroty řádně proškolí peristaltiku. Ostatně zkouším místní hlavolamy a zubolamy na talíři také ráda, ale jsou chvíle, kdy jste předaleko od lidí. Kuchtík jste vy. Pomožte nám okořenit si dálky „domovem v bříšku“!

„nEtno“ míní se dnes pořádná domácí čmaja, na vrcholku cizí hory. Aneb jak si na cestách ušmudlit senzační nášup co nejjednodušeji.

Hlad s cestou souvisí. Ony ty housenky, zebry a škvoři časem omrzí. První je příliš měkké, druhé příliš tvrdé, třetí blbost. Nekruťte hlavou, netušíte, co jste kdy v čem snědli! Navíc, na vrcholcích And si jen tak nějaké brusinky neozobete a hospoda tam safra dlouho žádná není. Nasbírat a uvařit si můžete akorát tak lamí bobek. Lamí dalbát má sporadickou výživovou hodnotu a nebyl jako recept nikdy kvalifikovaně zhodnocen.

Přidejte nám recepis osvědčený, chutný, lehký a báječný, který lze uklohnit daleko od civilizace, v ešusu, či na ohni. Připomínám, surovina musí být lehká a malá, příprava rychlá, ovšem odezva galakticky lahodná!

Ve volně otevřeném „googlu dokumentu“ najdete první hvězdičky na gastronebi, jako např. recepty: „hovézí kuře“, „rajda-kusajda“, „brusnice-fazola“, „poblenta“, „petardovka“ a další. Budeme rádi za každý skvělý tip. Nápady tu postupně můžete sbírat i vy sami!

Přidejte svůj recept na cesty a nechte se inspirovat zde:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AklLvwINiu4ddGVQWHhCaG5rR2dOOW1JZWhYdmZqNHc

Dobré chutnání,

Nechť Vaše cesty a Váš pupík získají čtvrtý rozměr o čtyřech písmenkách: MŇAM

Eva Palátová a skupina Instruktoři Brno

Eva Palátová je neuvěřitelně veselá cestovatelka, fotografka a spisovatelka. Více se o ní dozvíte z jejího facebooku nebo na www.kiwik.cz.

Zkušenosti čtenářů

Višňák

Ulov lososa, sivena, charjuse nebo nějakou podobnou havěť
Vykuchej
Osol
Máš-li koření na ryby tak okořeň
Napíchni na klacek
Do vykuchaného břicha vlož rozporky, aby se ryba dobře propekla
Upeč nad mírným ohněm
Sežer

výsledek:

http://visnakovo.rajce.idnes.cz/Kamcatka_2011_-_opravdu_velky_vandr/#IMG_1759.jpg

Bára

polevkové babiččiny nudle + česnekové máslo + sušený hrášek a sušené rajče
+ sůl, pepř a kurkuma
tzn.: těstoviny se uvaří společně se zeleninou, stačí minutka. Náslůedně zamícháme a přidáme koření a bylinkové máslo
Možné podávat;)

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: