směs koření:
jeden celý muškátový oříšek
cca 3cm dlouhá celá skořice
cca 3cm velký kořen zázvoru
5 zrn kardamonu
špetka šafránu
lžíce celého nového koření
lžíce celého černého pepře
lžíce celého kmínu
lžíce celého koriandru
4 pepřové šišky
Všechny tyto ingredience rozemeleme nejlépe v mlýnku na kávu.
marináda na cca 2kg jehněčího s kostí:
směs koření
6 stroužků česneku (rozetřených)
tři lžíce červeného vinného octa
1dcl oleje
2dcl nealkoholického piva
sůl
Jehněčí maso do této marinády naložíme nejlépe přes noc.
Druhý den v tlakovém hrnci na malém množství oleje zpěníme jednu velkou cibuli. Maso i s marinádou vložíme do hrnce, zalijeme podle potřeby 1l vody a vaříme cca 20minut.
Může mi někdo poradit co to je pepřová šiška a kde ji můžu koupit v Praze? Bez ní se mi recept nelíbí.
Už jste sehnala pepřovou šišku? Děkuji, docela by mě zajímalo, jestli se to dá koupit v Praze. Jinak jsem to viděl ve Vietnamu – přivezl jsem si skleničku v nálevu. Díky