HedvabnaStezka.cz SvetOutdooru.cz SvetBehu.cz TuleniPasy.cz Padler.cz FestivalObzory.cz SnowFilmFest.cz ExpedicniKamera.cz

Jehněčí maso (Jemen)

Jehněčí maso (Jemen)

směs koření:

jeden celý muškátový oříšek
cca 3cm dlouhá celá skořice
cca 3cm velký kořen zázvoru
5 zrn kardamonu
špetka šafránu
lžíce celého nového koření
lžíce celého černého pepře
lžíce celého kmínu
lžíce celého koriandru
4 pepřové šišky

Všechny tyto ingredience rozemeleme nejlépe v mlýnku na kávu.

marináda na cca 2kg jehněčího s kostí:
směs koření
6 stroužků česneku (rozetřených)
tři lžíce červeného vinného octa
1dcl oleje
2dcl nealkoholického piva
sůl

Jehněčí maso do této marinády naložíme nejlépe přes noc.

Druhý den v tlakovém hrnci na malém množství oleje zpěníme jednu velkou cibuli. Maso i s marinádou vložíme do hrnce, zalijeme podle potřeby 1l vody a vaříme cca 20minut.

Zkušenosti čtenářů

Alena

Může mi někdo poradit co to je pepřová šiška a kde ji můžu koupit v Praze? Bez ní se mi recept nelíbí.

Aleš
Alena:

Už jste sehnala pepřovou šišku? Děkuji, docela by mě zajímalo, jestli se to dá koupit v Praze. Jinak jsem to viděl ve Vietnamu – přivezl jsem si skleničku v nálevu. Díky

Pepřová šiška…Prostě v lese seberete nejlépe smrkovou šišku, kterou pořádně opepříte a je hotovo!!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí