Hummus (Jemen)

Hummus (Jemen)

2 hrníčky uvařené cizrny ( panenského hrachu)
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce sezamové pasty Tahine
1 stroužek česneku
1 bílý jogurt ( 250 ml)
sůl, bílý pepř, citrónovou šťávu na dochucení

Cizrnu (namočenou přes noc v osolené vodě) uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Poté ji nasypeme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Postupně přidáváme česnek, olej, sezamovou pastu, bílý jogurt. Nakonec osolíme a dochutíme pepřem, popřípadě pár kapkami citrónové šťávy. Ozdobíme olivami, nebo jemně nasekanou petrželkou.

Cizrnu můžeme také koupit již hotovou v plechovce. Takto připravenou ji jen dobře properme ve studené vodě, abychom ji zbavili konzervačních látek a soli. Necháme okapat. Dále pracujeme stejně, jako je popsáno výše.

Zkušenosti čtenářů

ondravan

Chumus je znamenitý, nejvíc mi chutnal ten izraelský, je zpravidla nejjemnější. Podávají ho s pita chlebem, posypaný petrželí a hlavně: S KYSELýMI OKURKAMI, beznichž to snad ani není ono.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí