Galerie: Za tajemstvím marocké kuchyně

Autor: Alexandra Kollárová

Zavřít fotogalerii
Zobrazit
Marocká kuchyně je světově proslulá. Foto: Martin Raška
Zobrazit
Na marrákešském trhu najdete nekonečně mnoho druhů koření a kořenících směsí. Foto: Archiv ZažítMaroko
Zobrazit
Jen málo marockých jídel je obejde bez nakládaného citrónu a oliv. Foto: Archiv ZažítMaroko
Zobrazit
Pochutnat si na typickém kulatém hliněném hrnci tažínu se špičatou poklicí, můžete v Maroku na každém rohu. Foto: Archiv ZažítMaroko
Zobrazit
Pokud narazíte v Marrákeši na tyto hliněné amfory – jedná se o velikánskou pochoutku tandžíju. Foto: Eva Stanovská
Zobrazit
Podávání tandžíje je opravdovým rituálem. Foto: Archiv ZažítMaroko
Zobrazit
Kuskus je bezesporu nejoblíbenějším pokrmem všech generací Maročanů. Foto: Archiv ZažítMaroko
Zobrazit
Ramadánu se už od rána připravují všelijaké dobroty. Foto: Eva Stanovská
Zobrazit
Oblíbený hovězí tažín na švestkách a mandlích, posypaný sezamem. Foto: Martin Raška
Zobrazit
Grilované špízy (z hovězího, kuřecího masa nebo jater) se často připravují pro návštěvu jako laskomina k zakousnutí. Foto: Archiv ZažítMaroko
Zobrazit
eva stanovska profil