Galerie: Kuba: Sto chutí aneb kubánská rozmanitost

Autor: Karla Czechová

Zavřít fotogalerii
Zobrazit
Tradiční kubánský oběd nebo večeře – kuřecí paličky s přílohou (smažené chipsy „Chichato“, rýže „Arróz congri“) a salátem
Zobrazit
Prodejce ovoce a zeleniny
Zobrazit
Když máte štěstí i čepované pivo se dá sehnat
Zobrazit
Kuchyně v restauraci v centru města Camagüey. Prostorem se nesla nádherná vůně dřeva a uhlí, na kterém vařil.
Zobrazit
Taková klasická výslužka, když navštívíte rodinu na vesnici
Zobrazit
Když si chcete dát pořádný šťavnatý burger… a dostanete tohle a nealko z pytlíku v plastové skleničce… a stejně je to top strop
Zobrazit
Žádný drink, luksusní bazének a bikini, ale pořádné mango, káď z vodou a šupajdy v oblečení, ať Vás nesežerou komáří. To je pravý život na Kubě.
Zobrazit
Jídlo v restauraci – prasátko, rýže s černámi fazolemi, yuka (něco ve smyslu brambor) a v pozadí jakési košíčky ze zeleninového banánu s náplní z majonézy a šunky
Zobrazit
Typické rožněné sele – stačí mát železnou káď a nebo jednoduše vykopat díru. Dělá se v každé domácnosti, jako u nás letní grilovačka. Na Kubě je to i tradiční pokrm na Silvestra.
Zobrazit
A co určitě nesmí chybět je kubánská pizza, nejdivnější placka na světě, která je jooo dobrá, levná a zasytí na tři dny dopředu. Tady se však nějak předali se salámem
Zobrazit
Pouliční prodej všeho možného (zvláště jídla) i u dálnice je naprostou kubánskou klasikou.