HedvabnaStezka.cz SvetBehu.cz Pohora.cz SvetOutdooru.cz TuleniPasy.cz Pádler.cz Festival OBZORY Expediční kamera SNOW Film fest Klub cestovatelů Praha/Brno

ETNOKUCHYNĚ A RECEPTY

POSLEDNÍ DISKUSE

Přidejte recept do „nEtnokuchyně z ešusu“

Přidejte recept do „nEtnokuchyně z ešusu“

Máte nápad na nějaký skvělý recept do ešusu? Podělte se s kolegy cestovateli a načerpejte zase jejich nápady!



„Vždy jím lokální pochutiny“, namítne nějaký gastro-hrdo-pych, než mu místní dobroty řádně proškolí peristaltiku. Ostatně zkouším místní hlavolamy a zubolamy na talíři také ráda, ale jsou chvíle, kdy jste předaleko od lidí. Kuchtík jste vy. Pomožte nám okořenit si dálky „domovem v bříšku“!

Když je veselo, všechno chutná dobřeKdyž je veselo, všechno chutná dobře

Mňamky z ešusu.Mňamky z ešusu.

Obvykle to všechno vypadá stejně.Obvykle to všechno vypadá stejně.

 

 

 

 

„nEtno“ míní se dnes pořádná domácí čmaja, na vrcholku cizí hory. Aneb jak si na cestách ušmudlit senzační nášup co nejjednodušeji.

Hlad s cestou souvisí. Ony ty housenky, zebry a škvoři časem omrzí. První je příliš měkké, druhé příliš tvrdé, třetí blbost. Nekruťte hlavou, netušíte, co jste kdy v čem snědli! Navíc, na vrcholcích And si jen tak nějaké brusinky neozobete a hospoda tam safra dlouho žádná není. Nasbírat a uvařit si můžete akorát tak lamí bobek. Lamí dalbát má sporadickou výživovou hodnotu a nebyl jako recept nikdy kvalifikovaně zhodnocen.

Je potřeba improvizovat.

 

Přidejte nám recepis osvědčený, chutný, lehký a báječný, který lze uklohnit daleko od civilizace, v ešusu, či na ohni. Připomínám, surovina musí být lehká a malá, příprava rychlá, ovšem odezva galakticky lahodná!

Ve volně otevřeném „googlu dokumentu“ najdete první hvězdičky na gastronebi, jako např. recepty: „hovézí kuře“, „rajda-kusajda“, „brusnice-fazola“, „poblenta“, „petardovka“ a další. Budeme rádi za každý skvělý tip. Nápady tu postupně můžete sbírat i vy sami!

Přidejte svůj recept na cesty a nechte se inspirovat zde:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AklLvwINiu4ddGVQWHhCaG5rR2dOOW1JZWhYdmZqNHc

Dobré chutnání,

Nechť Vaše cesty a Váš pupík získají čtvrtý rozměr o čtyřech písmenkách: MŇAM

Eva Palátová a skupina Instruktoři Brno


Eva Palátová je neuvěřitelně veselá cestovatelka, fotografka a spisovatelka. Více se o ní dozvíte z jejího facebooku nebo na www.kiwik.cz.


10.10.2012, Eva Palátová


Diskuse


Ulov lososa, sivena, charjuse nebo nějakou podobnou havěť Vykuchej Osol Máš-li koření na ryby tak okořeň Napíchni na klacek Do vykuchaného břicha vlož rozporky, aby se ryba dobře propekla Upeč nad mírným ohněm Sežer výsledek: http://visnakovo.rajce.idnes.cz/Kamcatka_2011_-_opravdu_velky_vandr/#IMG_1759.jpg
10. 10. 2012, 21:36:54

Sem vložte diskusní příspěvek.


 
 

RSS této diskuze

CESTOVATELSKÝ TWEET

Good price and good quality!