HedvabnaStezka.cz SvetBehu.cz Pohora.cz SvetOutdooru.cz TuleniPasy.cz Pádler.cz Festival OBZORY Expediční kamera SNOW Film fest Klub cestovatelů Praha/Brno

ETNOKUCHYNĚ A RECEPTY

POSLEDNÍ DISKUSE

Hummus (Jemen)




2 hrníčky uvařené cizrny ( panenského hrachu)
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce sezamové pasty Tahine
1 stroužek česneku
1 bílý jogurt ( 250 ml)
sůl, bílý pepř, citrónovou šťávu na dochucení

 

 

Cizrnu (namočenou přes noc v osolené vodě) uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Poté ji nasypeme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Postupně přidáváme česnek, olej, sezamovou pastu, bílý jogurt. Nakonec osolíme a dochutíme pepřem, popřípadě pár kapkami citrónové šťávy. Ozdobíme olivami, nebo jemně nasekanou petrželkou.

 

 

Cizrnu můžeme také koupit již hotovou v plechovce. Takto připravenou ji jen dobře properme ve studené vodě, abychom ji zbavili konzervačních látek a soli. Necháme okapat. Dále pracujeme stejně, jako je popsáno výše.



Diskuse


ondravan
ondravan
Chumus je znamenitý, nejvíc mi chutnal ten izraelský, je zpravidla nejjemnější. Podávají ho s pita chlebem, posypaný petrželí a hlavně: S KYSELýMI OKURKAMI, beznichž to snad ani není ono.
04. 01. 2007, 11:53:49

Sem vložte diskusní příspěvek.


 
 

RSS této diskuze

CESTOVATELSKÝ TWEET

Náš stan, náš hrad!

NAJDI SI ČLÁNKY V OKOLÍ