HedvabnaStezka.cz SvetBehu.cz Pohora.cz SvetOutdooru.cz TuleniPasy.cz Festival OBZORY Pádler.cz Expediční kamera SNOW Film fest Klub cestovatelů Praha/Brno

ETNOKUCHYNĚ A RECEPTY

POSLEDNÍ DISKUSE

Keripik Tempeh (Singapur)



Co potřebujeme:  (pro 2-3 osoby)

- 1 tempeh (přírodní)
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 100 g rýžové mouky
- 25 g kukuřičné mouky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička mletého koriandru
- 4 oříšky candle nut
- sůl
- olej
- čerstvý nastrouhaný zázvor (asi 1cm kousek)
- rýže nebo nudle (příloha podle chuti)

Tipy:

1) tempeh jsou fermentované sojové boby, na první pohled připomínající sýr (nejedná se o tofu), u nás se prodávají dva druhy (přírodní, tj. neochucený, a uzený) v asi 200 g baleních tvaru placatého obdélníku
2) oříšky candle nut (u nás se snad ani nedají sehnat) je možné nahradit podobnými oříšky makadamia (ty k sehnání jsou, ale jen zřídka, v takovém případě děláme keripik tempeh bez nich)
3) kde sehnat méně běžné přísady

A dáme se do toho:

1) Tempeh rozkrojíme podélně na dva plátky, každý z plátků dále nakrájíme na obdélníky asi 3x4 cm.
2) Smícháme rýžovou a kukuřičnou mouku a přidáme vodu. Do vzniklého základu těstíčka vmícháme koriandr, sůl, nastrouhaný zázvor, vylisovaný česnek a citrónovou šťávu.
3) Na pánvi rozpálíme olej, tempeh namočíme do těsta a na oleji smažíme dozlatova.
4) Podáváme s vařenou rýží nebo nudlemi, dozdobíme zeleninou (rajče, paprika apod.)

Doba přípravy:

20-30 minut

Tipy:

1) při smažení by olej neměl být příliš rozehřátý, aby se těsto nepřipálilo a tempeh nezůstal syrový



Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David Kučerovi


16.05.2006, Redakce


Sem vložte diskusní příspěvek.


 
 

CESTOVATELSKÝ TWEET

Zase chytam wifi nekde v p....i sveta, abych napsal ze ziju :).

NAJDI SI ČLÁNKY V OKOLÍ