HedvabnaStezka.cz SvetBehu.cz Pohora.cz SvetOutdooru.cz TuleniPasy.cz Festival OBZORY Pádler.cz Expediční kamera SNOW Film fest Klub cestovatelů Praha/Brno

ETNOKUCHYNĚ A RECEPTY

POSLEDNÍ DISKUSE

Jehněčí maso (Jemen)



směs koření:

 

jeden celý muškátový oříšek
cca 3cm dlouhá celá skořice
cca 3cm velký kořen zázvoru
5 zrn kardamonu
špetka šafránu
lžíce celého nového koření
lžíce celého černého pepře
lžíce celého kmínu
lžíce celého koriandru
4 pepřové šišky

 

Všechny tyto ingredience rozemeleme nejlépe v mlýnku na kávu.

 

marináda na cca 2kg jehněčího s kostí:
směs koření
6 stroužků česneku (rozetřených)
tři lžíce červeného vinného octa
1dcl oleje
2dcl nealkoholického piva
sůl

 

 

Jehněčí maso do této marinády naložíme nejlépe přes noc.

Druhý den v tlakovém hrnci na malém množství oleje zpěníme jednu velkou cibuli. Maso i s marinádou vložíme do hrnce, zalijeme podle potřeby 1l vody a vaříme cca 20minut.



Diskuse


Alena
Alena
Může mi někdo poradit co to je pepřová šiška a kde ji můžu koupit v Praze? Bez ní se mi recept nelíbí.
20. 05. 2008, 14:53:39
Už jste sehnala pepřovou šišku? Děkuji, docela by mě zajímalo, jestli se to dá koupit v Praze. Jinak jsem to viděl ve Vietnamu - přivezl jsem si skleničku v nálevu. Díky
20. 07. 2009, 10:39:14

Pepřová šiška...Prostě v lese seberete nejlépe smrkovou šišku, kterou pořádně opepříte a je hotovo!!

28. 09. 2017, 08:25:52

Sem vložte diskusní příspěvek.


 
 

RSS této diskuze

CESTOVATELSKÝ TWEET

Nechceš hašiš?

NAJDI SI ČLÁNKY V OKOLÍ