HedvabnaStezka.cz SvetBehu.cz Pohora.cz SvetOutdooru.cz TuleniPasy.cz Festival OBZORY Pádler.cz Expediční kamera SNOW Film fest Klub cestovatelů Praha/Brno

ETNOKUCHYNĚ A RECEPTY

POSLEDNÍ DISKUSE

Smažený lilek na víně (Austrálie)



Co potřebujeme: (pro 4-6 osob)

- 2 středně velké lilky
- 2 dcl suchého bílého vína
- šťáva z jednoho citrónu
- olej nebo máslo na smažení
- sůl
- pepř
- 1 lžička kari
- 1 větší cibule
- nadrobno nasekaná petržel
- 4-6 plátků citrónu

A dáme se do toho:

1) Oloupeme lilek, nakrájíme ho na asi 1 cm tlustá kolečka, osolíme z obou stran a necháme asi 1 hodinu stát. Po hodině slijeme šťávu z lilků.
2) Na pánvi rozpálíme olej/máslo, lilky opečeme dohněda a odložíme na talíř.
3) Na stejné pánvi a ve stejném oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibulku, přidáme kari a zamícháme. Poté přilijeme víno, citrónovou šťávu, osolíme a opepříme.
4) Do směsi na pánvi přidáme opečený lilek a podusíme ještě asi 5 minut.
5) Podáváme s vařenou rýží nebo bramborami, posypané nakrájenou petrželí a ozdobené plátkem citrónu.

Doba přípravy:

1 hodina stání lilku a 30 minut vlastní příprava

Tipy:

1) Smažíme-li lilek na másle, docílíme jemnější chuti.
2) Nebojme se lilek osmahnout více, při vaření ve vínové směsi pak rychleji změkne a lépe chutná.

Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David Kučerovi


16.05.2006, Redakce


Sem vložte diskusní příspěvek.


 
 +   = 
*napište slovy, kolik je pět plus pět
 
* - antispamový filtr není vyžadován u registrovaných přispěvatelů
 

CESTOVATELSKÝ TWEET

Co uděláme s načatým víkendem?

NAJDI SI ČLÁNKY V OKOLÍ

Sponzorováno