HedvabnaStezka.cz SvetBehu.cz Pohora.cz SvetOutdooru.cz TuleniPasy.cz Festival OBZORY Pádler.cz Expediční kamera SNOW Film fest Klub cestovatelů Praha/Brno

ETNOKUCHYNĚ A RECEPTY

POSLEDNÍ DISKUSE

Creamy Pumpkin Soup (Austrálie)



Creamy Pumpkin Soup

Jednoduchá, ale výjimečně dobrá polévka od protinožců (budiž řečeno, že z kuchyně australských bělochů, kuchyně domorodých Australanů se skládá hlavně ze surovin přímo dostupných v přírodě).

Co potřebujeme: (pro 4-6 osob)

- 3 hrníčky dýně nakrájené na větší kostky
- 1 a půl hrníčku nakrájených oloupaných brambor
- 1 menší cibule
- 2 kostky bujónu (zeleninového)
- muškátový oříšek - množství podle chuti
- špetka soli a pepře
- smetana ke šlehání na zdobení
- čerstvá petrželová nať na zdobení

A dáme se do toho:

1) Dýni s bramborem uvaříme v hrnci, ochutíme muškátovým oříškem, bujónem, solí a pepřem.
2) Vše dohromady rozmixujeme nebo utřeme tak, aby vznikla krémová polévka. Podle potřeby můžeme přidat vodu pro dosažení požadované hustoty.
3) Nakonec polévku za občasného míchání ještě asi 10-15 minut vaříme na mírném plameni. Před podáváním ozdobíme každou porci šlehačkou (určitě nezapomenout, bez ní to není ono!) a petrželovou natí, případně dochutíme pepřem.

Doba přípravy:

i s očištěním dýně přibližně 45 minut

Tipy:

1) My používáme zeleninový bujón „Würzl“, který seženete v prodejnách zdravé výživy. Nemáte-li v oblibě bujóny, můžete použít třeba vegetu :-).

Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David Kučerovi


29.08.2006,


Sem vložte diskusní příspěvek.


 
 

CESTOVATELSKÝ TWEET

Život se musí užít, ne přežít!