HedvabnaStezka.cz SvetBehu.cz Pohora.cz SvetOutdooru.cz TuleniPasy.cz Festival OBZORY Pádler.cz Expediční kamera SNOW Film fest Klub cestovatelů Praha/Brno

ETNOKUCHYNĚ A RECEPTY

POSLEDNÍ DISKUSE

Creamed Carots (Austrálie)



Creamed Carots

Co potřebujeme: (pro 2 až 3 osoby)

- 1 svazek mladé karotky
- 1 lžíce vinného octa
- sůl
- 1 lžíce jemně nakrájené petržele
- 1/4 másla
- 1 žloutek
- 0,5 dcl mléka
- příloha podle chuti (brambory nebo rýže)

A dáme se do toho:

1) Oškrábeme karotky a nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka.
2) Kolečka uvaříme ve slané vodě do měkka a odstavíme.
3) Rozpustíme máslo a přidáme do něj trochu mléka a vody z uvařené karotky.
4) Máslo krátce povaříme, přidáme rozšlehaný žloutek a ocet.
5) Do této směsi přidáme sceděné karotky a na drobno nakrájenou petržel a promícháme.
6) Podáváme horké s opečenými bramborami nebo dušenou rýží.

Doba přípravy:

přibližně 30 minut

 

Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David Kučerovi


16.05.2006, Redakce


Sem vložte diskusní příspěvek.


 
 +   = 
*napište slovy, kolik je pět plus pět
 
* - antispamový filtr není vyžadován u registrovaných přispěvatelů
 

CESTOVATELSKÝ TWEET

Čínské přísloví: Za tři roky se může člověk stát učencem, avšak ani za deset let zkušeným cestovatelem.

NAJDI SI ČLÁNKY V OKOLÍ

Sponzorováno