HedvabnaStezka.cz SvetBehu.cz Pohora.cz SvetOutdooru.cz TuleniPasy.cz Festival OBZORY Pádler.cz Expediční kamera SNOW Film fest Klub cestovatelů Praha/Brno

ETNOKUCHYNĚ A RECEPTY

POSLEDNÍ DISKUSE

Corn Fritters (Austrálie)



Corn Fritters

Corn Fritters je na přípravu nenáročná, a přitom originální chuťovka. Připravuje se ve dvou variantách: na slano nebo na sladko, proto i fotografie je rozdělena na dvě části.

Co potřebujeme:

- 10 dkg polohrubé mouky
- 1 vajíčko
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 400 g mražené kukuřice (nebo 1 konzerva sterilované kukuřice)
- 4 polévkové lžíce mléka

A dáme se do toho:

1) Smícháme mouku a jedlou sodu.
2) Přimícháme mléko a žloutek, našleháme bílek a opatrně vmícháme.
3) Kukuřici krátce rozmixujeme a také přidáme do směsi, čímž vytvoříme základ pro smaženky.
4) Směs nabíráme lžičkou a bochánky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji 3 - 5 minut.
5) Smaženky odkládáme na ubrousek, aby okapal přebytečný olej.
6) Hotové smaženky můžeme podávat ve dvou verzích: na slano posypané strouhaným sýrem, nebo na sladko posypané cukrem a v ozdobném košíčku.

Doba přípravy:

přibližně 30 minut


Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David Kučerovi


16.05.2006, Redakce


Sem vložte diskusní příspěvek.


 
 +   = 
*napište slovy, kolik je pět plus pět
 
* - antispamový filtr není vyžadován u registrovaných přispěvatelů
 

CESTOVATELSKÝ TWEET

Nejkrásnější pohled na svět je z okna vlaku.

NAJDI SI ČLÁNKY V OKOLÍ

Sponzorováno