HedvabnaStezka.cz SvetBehu.cz Pohora.cz SvetOutdooru.cz TuleniPasy.cz Pádler.cz Festival OBZORY Expediční kamera SNOW Film fest Klub cestovatelů Praha/Brno

ETNOKUCHYNĚ A RECEPTY

POSLEDNÍ DISKUSE

Chubs (Jemen)



 

1/2 kg polohrubé mouky
7 g sušeného droždí
1 vejce
2 lžičky soli
1 lžička drceného římského kmínu ( cumin)
asi 500ml teplé vody

 

Všechny suroviny dáme pokud možno do hnětače na těsto. Pomalu přiléváme teplou vodu tak, aby těsto zůstalo tuhé. Hněteme do hladka. Takto dobře zpracované těsto přikryjeme a necháme dvě hodiny kynout. Pak jej rozdělíme na dvě části, posypeme moukou a rozválíme asi na 0,3 mm hrubé placky. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C asi na 10 min. Po upečení je přikryjeme utěrkou, aby rychle nevychladly a podáváme.

 

chubs



Sem vložte diskusní příspěvek.


 
 +   = 
*napište slovy, kolik je pět plus pět
 
* - antispamový filtr není vyžadován u registrovaných přispěvatelů
 

RSS této diskuze

CESTOVATELSKÝ TWEET

Několikahodinové cestování letadlem je tu od toho, abyste pak vypadali stejně jako na fotografii v pase.

NAJDI SI ČLÁNKY V OKOLÍ

Sponzorováno