HedvabnaStezka.cz SvetBehu.cz Pohora.cz SvetOutdooru.cz TuleniPasy.cz Pádler.cz Festival OBZORY Expediční kamera SNOW Film fest Klub cestovatelů Praha/Brno

ETNOKUCHYNĚ A RECEPTY

POSLEDNÍ DISKUSE

Pikantní Čaná Dál (Pákistán)



Cana Dal

Co potřebujeme: (4 osoby)

- 0,5 kg čaná dálu (cizrny)
- olej
- 1 lžička indického (římského) kmínu
- sůl
- mleté čili
- citrónový pepř
- 2 rajčata nakrájená na kostky
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 cibule nakrájená na kostičky

Tipy:

1) citrónový pepř můžete připravit 30minutovým marinováním mletého pepře v citrónové šťávě
2) kde sehnat méně běžné přísady

A dáme se do toho:

1) Necháme nabobtnat čaná dál, nejlépe přes noc.
2) Nabobtnaný čaná dál vaříme asi 45 minut, dokud nezměkne.
3) Ve větším hrnci rozpálíme olej a lehce osmahneme indický kmín. Přidáme chilli, citrónový pepř, sůl a rychle zamícháme.
4) Do hrnce vhodíme nakrájená rajčata, chvíli mícháme a přidáme cibuli.
5) Nakonec přidáme uvařenou cizrnu a dusíme dokud cibule nezměkne.
6) Podáváme samotné nebo třeba s čapáty.

Tipy:

1) nechcete-li čekat na změknutí a uvaření čaná dálu, můžete místo surového použít konzervovaný, v takovém případě začnete s přípravou rovnou v bodě 3).

Doba přípravy:

30 minut + příprava čaná dálu (pokud nepoužíváte konzervovaný)



Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David Kučerovi


16.05.2006, Redakce


Sem vložte diskusní příspěvek.


 
 

CESTOVATELSKÝ TWEET

Náš stan, náš hrad!

NAJDI SI ČLÁNKY V OKOLÍ