NEWSLETTER HedvabnaStezka.cz: Jak se stát digitálním nomádem?

NEWSLETTER HedvabnaStezka.cz: Jak se stát digitálním nomádem?

S blížící se zimou mnoho z vás balí batohy a vydává se za teplem do osvědčených destinací. Někteří jedou na pár dní, někteří klidně na pár měsíců a z vzdálených koutů světa i pracují. Jak se tedy stát digitálním nomádem?

Pro začátek byste měli vědět, co vlastně pojem digitální nomád znamená. Hodit se vám budou dva rozhovory se zajímavými českými digitálními nomády – Adamem MarčanemTomášem Kučerou.

Několik rad pro začátek

Pokud přemýšlíte nad destinací, kde se svým životem na cestách začít, máme pro vás tři tipy: marocký Taghazout, nedaleké Tenerife nebo nesmírně oblíbené ThajskoPodrobný přehled vhodných destinací najdete na digitalninomadstvi.cz/cestovani/.

Jistě se vám bude hodit taky zkušenost s cestováním nalehko a našich 10 dobrých rad, jak se sbalit pod 7 kilo a pár tipů, jak využít couchsurfingu. Pokud odjíždíte opravdu na dlouho, nezapomeňte si vyřídit vše potřebné ohledně zdravotního a sociálního pojištění. Mimochodem možná vás nenapadlo, že digitální nomádi mají občas dost práce s udržením partnerských vztahů. Zkuste si přečíst pár rad.

Je vůbec o co stát?

Několik užitečných i negativních zkušeností s „podnikám z pláže“ nám sepsala Alexandra Kropp. Koho dalšího sledovat? Verču Šubrtovou alias WEEF, Adama Marčana z projektu naucmese.cz, Matouše Vinše, autora TravelBible.cz, a Martina Rosulka.

Kde se dozvědět více?

Cestování nalehko, moderované diskuse o jihovýchodní Asii, tipy na zajímavé destinace i workshopy focení. To je jen několik málo témat, o nichž se můžete dovědět na Festivalu Obzory, tradičně v listopadu v Praze. Více na www.FestivalObzory.cz.

V Brně jste pak mohli navštívit 2. prosince Festival digitálních nomádů https://www.festivalnomadu.cz/. Těšíme se na další ročník! Na závěr si přečtěte 27 motivačních citátů pro digitální nomády a vydejte se na cestu!

Článek je přesným zněním našeho „občasného newsletteru o nejnovějších trendech v cestování“. Chcete mít podobné informace vždy s předstihem a jako první? Přihlaste se do našeho newsletteru:

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: