Články a reportáže

Kuba a prvních 1000 km na koloběžkách
Cyklocestování

Kuba a prvních 1000 km na koloběžkách

Když jsem se rozhodovala, kam se vydám na svou příští expedici s koloběžkou, měla jsem původně v hlavě zemi na druhé straně planety, ale hlavně jsem chtěla vyrazit někam do světa. Pak se ke mě rozhodl přidat Marek alias Záchranář na cestách a plán se přesunul na Kubu. Byla to země, kde jsme ještě ani jeden nebyli a zároveň jsme se tam oba chtěli podívat. Nevím, jestli bychom se nerozhodli jinak, kdybychom věděli, co nás oba čeká…

Národní park Sierra de Guadarrama: Klenot středního Španělska
Národní parky a přírodní skvosty

Národní park Sierra de Guadarrama: Klenot středního Španělska

Pokud hledáte úchvatnou přírodní krásu, dobrodružství a odpočinek od shonu města, národní park Sierra de Guadarrama je tím pravým místem pro vaši další dovolenou. Pouze kousek od hlavního města Španělska – Madridu, vás čekají neuvěřitelné možnosti objevování.

Symfonie barev, chutí a vůní. Taková bude letošní Culturea ve Zlíně
Aktuality

Symfonie barev, chutí a vůní. Taková bude letošní Culturea ve Zlíně

Kulturně cestovatelský festival Culturea otevře své brány návštěvníkům 3. dubna 2024, a to v prostorách kavárny 14|15 Baťova institutu ve Zlíně. Již 12. ročník této akce představí krajiny čarovného Maroka a exotické Kuby, spolu s doplňkovým tématem slow travel.

Německo a jeho UNESCO památky. Celkem jich tady najdete 52!
Památky UNESCO

Německo a jeho UNESCO památky. Celkem jich tady najdete 52!

V celém Německu můžete objevovat nespočet přírodních i historických pokladů, ať už na zeleném venkově, či uprostřed městské zástavby. Pojďme se podívat, jaké UNESCO památky Německo nabízí.

ROZHOVOR: O cestování s mrtvolami, horečce Dengue, nebo o bitce s místní ochrankou
Rozhovory s cestovateli

ROZHOVOR: O cestování s mrtvolami, horečce Dengue, nebo o bitce s místní ochrankou

Filip Ouroda je aktuálně už rok na své cestě kolem světa. Za sebou má již Filipíny, Thajsko, Nový Zéland, nebo třeba Guatemalu a Kostariku. Kam směřují jeho nohy dál? Kde všude dobrovolničil, kam přinesl radost, jaké nejhorší zážitky si z cesty odnáší a co pěkného ho potkalo?

Přednášky o cestování, horách, trecích i exotických zemích v srdci Prahy
Aktuality

Přednášky o cestování, horách, trecích i exotických zemích v srdci Prahy

Každý rok pořádáme přes 100 přednášek o zajímavých místech světa. Mezi přednášejícími je řada špičkových fotografů a cestovatelů. Přijďte si jejich vyprávění poslechnout i vy! Začínáme hned v lednu.

Průvodce zeměmi

Aneb to nejlepší, co byste měli navštívit.


Diskuzní fórum

Nahlédnutí do dílny na marocké zlato
Diskuse k článkům

My trip to Morocco with https://tazwit.com/ was simply amazing! From exploring vibrant markets in Marrakech to trekking through the Atlas Mountains and camping under the stars in the Sahara Desert, every moment was filled with adventure and wonder. With expert guides and seamless organization, it was the perfect blend of culture, exploration, and relaxation. I can't wait to book my next adventure with https://tazwit.com/ because they was best company I book with them in morocco

My recent journey to Morocco with tazwit.com was an unforgettable adventure from start to finish. From the moment we arrived in Marrakech, we were immersed in the rich tapestry of Moroccan culture and hospitality.

Our knowledgeable guides led us through the bustling souks of Marrakech, where we haggled for treasures and sampled exotic delicacies. We explored the ancient medinas, marveling at the intricate architecture of mosques and palaces, and learning about the country's fascinating history.

Venturing into the Atlas Mountains, we embarked on exhilarating hikes through remote villages, where we were warmly welcomed by the local Berber communities. Their hospitality knew no bounds as we shared meals and stories, surrounded by breathtaking mountain scenery.

Of course, no trip to Morocco would be complete without a journey into the Sahara Desert. Riding camels into the vast dunes, we watched in awe as the sun set over the desert landscape, painting the sky with hues of gold and crimson. Camping under the stars, we listened to traditional Berber music and shared stories around the campfire, creating memories that will last a lifetime.

Thanks to the expertise and care of https://tazwit.com/, every aspect of our journey was seamlessly organized, allowing us to fully immerse ourselves in the magic of Morocco. It was an experience I will cherish forever, and I can't wait to embark on my next adventure with them