Ostřílení cestovatelé, poutavé přednášky, dechberoucí zážitky… Přijďte na 22. ročník cestovatelského festivalu GO KAMERA!

Ostřílení cestovatelé, poutavé přednášky, dechberoucí zážitky… Přijďte na 22. ročník cestovatelského festivalu GO KAMERA!

Již 22. ročník oblíbeného cestovatelského festivalu GO KAMERA, který tradičně pořádá CK LIVINGSTONE, se uskuteční v termínu 17.–20. ledna 2019. Místem konání je jako obvykle Kongresové centrum BVV. Festival je oficiálním doprovodným programem veletrhů cestovního ruchu GO a Regiontour a vstupenka současně otevře i brány víkendového výstaviště.

Hlavním tématem letošního ročníku, jemuž se budou věnovat besedy zejména v sobotním programu, je oblast Střední Asie.

Čtyřdenní maraton zajímavých přednášek a besed vyrostl v největší cestovatelkou akci v České republice. Hlavní hvězdou letos bude slavný rakouský dobrodruh BRUNO BAUMANN, často přezdívaný jako „Messner pouště“. Ten promítne taje Hedvábné stezky a svá dobrodružství z pouštního putování. Přivítáme také všechny současné nejúspěšnější horolezce – RADKA JAROŠE, MÁRU HOLEČKA i JANA TRÁVNÍČKA. Super výstupy se zdařily i PAVLU KOŘÁNOVI a PAVLU BÉMOVI. Příjemným osvěžením bude horolezecká legenda DINA ŠTĚRBOVÁ nejen se slavnými výstupy, ale i s chvályhodnou výstavbou české nemocnice v Pákistánu. Potěší hvězdní fotografové JAN ŠIBÍK, dvorní fotograf Václava Havla TOMKI NĚMEC i známí cestovatelé JIŘÍ KOLBABA, PETR JURAČKA, PAVEL SVOBODA a další… Dorazí také spisovatel JOSEF FORMÁNEK, který je v kurzu nejen díky úspěšnému filmu. Režisér VÁCLAV MARHOUL natáčí nový film dle vyhlášené předlohy „Nabarvené ptáče“ a na festivalu představí opakované pobyty v Afghánistánu. Těšit se můžete také na novinářku PETRU PROCHÁZKOVOU, opravdovou špičku své profese. Pestrý rok prožil i cestovatel RUDA ŠVAŘÍČEK a  poodhalí skoky na liánách v Tichomoří, velkou cestu z Kyrgyzstánu do Tibetu i šamany a woodoo Západní Afriky.

Další zajímavé besedy a promítání CK LIVINGSTONE můžete shlédnout v sále C.

K festivalu patří i další doprovodné atrakce.

  • STAVBA JURTY
  • EXOTICKÁ KUCHYNĚ STŘEDNÍ ASIE
  • DEGUSTACE NÁPOJŮ STŘEDNÍ ASIE
  • KOLOBĚŽKY ZDARMA – SVEZTE SE NA KOLOBĚŽCE DO KONGRESOVÉHO CENTRA!

SOUTĚŽTE A VYHRAJTE FOTOAPARÁT OLYMPUS A DALŠÍ ZAJÍMAVÉ CENY! Letos pro vás máme připraveny mimořádné ceny hned v několika kategoriích, proto i vy přihlaste své knihy, filmy či fotografie! Kromě toho budeme o atraktivní ceny losovat i z řad návštěvníků.

Více informací www.gokamera.cz.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: