Očkování a prevence

Očkování a prevence

Před cestou do Indie je doporučeno ověřit si aktuální podmínky pro vstup do dané země. Stejně tak tomu je i v případě očkování. Lékařská péče zde není na takové úrovni jako v Evropě a z toho důvodu je cestovatelům doporučeno preventivní očkování.

Pro ochranu zdraví na cestách po Indii je doporučeno očkování proti hepatitidě typu A+B, břišnímu tyfu a choleře, která se v zemi vyskytuje endemicky a očkování poskytuje částečnou ochranu i proti cestovatelským průjmům, které jsou častým problémem cizinců. Před odletem si také ověřte platnost vašeho očkování proti tetanu.

Preventivní vakcinace proti vzteklině je vhodná především při pobytu v odlehlejších oblastech nebo na venkově, při výletech a  dlouhodobějších pobytech.
Další očkování, které může lékař doporučit jsou závislá na délce pobytu, charakteru cesty a navštívených lokalitách, ve kterých se budete pohybovat.  Mezi ně patří například očkování proti meningokokovým nákazám, dětské obrně a japonské encefalitidě.

Do cestovní lékárničky nezapomeňte přibalit repelenty proti hmyzu, léky proti průjmům, probiotika, náplasti a dezinfekční gel na ruce…

Jezte vše tepelně upravené, raději v restauracích než na ulicích.  Vodu kupujte pouze balenou a používejte ji i pro osobní účely např. čištění zubů, případně je možné pořídit si před cestou filtrační láhev na vodu.

V některých oblastech Indie se vyskytuje malárie, zvýšené riziko je v období dešťů. Je dobré se poradit o antimalarické profylaxi s odborným lékařem.

Před cestou do zahraničí je vhodné vše zkonzultovat s lékařem v očkovacím centru, který vám sestaví individuální očkovací plán pro očkování do Indie a poradí s ochranou vašeho zdraví na cestách.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: