FOTOREPORTÁŽ: Na své cestě kolem světa se fotí v místních tradičních krojích. Teď o ní natáčí thajská televize

FOTOREPORTÁŽ: Na své cestě kolem světa se fotí v místních tradičních krojích. Teď o ní natáčí thajská televize

Před 14 měsíci se Pavlína Melicharová vydala na cestu kolem světa. Doposud navštívila vice než dvacet zemí. Na zajímavých místech v každé zemi se fotí v tradičních šatech. Sama sebe. A aby to nebylo tak jednoduché, tak se fotografuje ze zadu. V jedné osobě zastane několik profesí, je jak model, tak fotograf, stylista, kadeřník, designer, správce sociálních sítí. Před třemi měsíci dokončila natáčení pro thajskou televizi.

Cestovatelská reality show

Jednoho dne dostala zprávu od jakési slečny z Bangkoku s žádostí o interview. Původně si myslela, půjde o nějaký článek do novin. A byla pozvaná na natáčení, takže místo do Austrálie letěla z Indonésie zpět do Thajska. V Kui Kuri, nádherném resort, strávila několik dní se skvělým štábem a dalšími cestovali na natáčení. Jde o velký projekt a první reality show o lidech, kteří cestují kolem světa. O vítězi budou rozhodovat diváci. Seriál již běží v Thajsku a poté bude vysílán v dalších zemích.

Ale zpět na začátek. Kde se vzalo její rozhodnutí cestovat sama kolem světa. Před vice než třemi lety prožívala složité životní období. A nějak se jí nedařilo se z toho vzpamatovat. Zkoušela všechno možné. Začala studovat, pomáhala jako dobrovolník, pracovala na různých projektech, ale vnitřně necítila nic, žádné uspokojení. Tak si řekla, že to bude chtít nějakou velkou změnu. Koupila si první letenku a svůj první batoh v životě. Začátkem října loňského roku odletěla směr Istanbul.

Kam až se dostane cestující nevěsta

Nechtěla cestovat jen tak, jako běžný turista, cílem bylo dělat něco smysluplného. Ze začátku se fotila ve svatebních šatech. Svým projektem chce inspirovat a motivovat další ženy, které se necítí dobře kdekoli, ve vztahu, v práci, aby se odhodlaly a udělaly nějakou změnu ve svém životě. NĚCO, co jim udělá dobře. Může to být cokoli, co mají rády, co jim dělalo radost v dětství, zkrátka cokoli pro ně pozitivního. Zpráva pro ně je, aby se nebály, i když se to zdá velmi, velmi obtížné. Svatební šaty měly symbolizovat velkou změnu a začátek něčeho NOVÉHO.

Postupně, jak navštěvovala nové a nové země a viděla tu rozličnost, barevnost a jedinečnost tradičního oblečení, rozhodla se pro změnu. Nyní zprostředkovává nejen pohled na krásná místa ve světě, ale take zaznamenává místní kulturu a tradici.

Pokud se zajímáte o tradiční kultury a kmeny, nevynechejte ani článek o tradičních matriarchátech, které si své tradice stále drží. Možná vás to překvapí, ale jeden z nich se nachází třeba i v muslimské Indonésii. Přečtěte si článek Kateřiny Karáskové o tom, kde ženy vládnou.


Svatební veletrh na Srí Lance

Za více než jeden se rok se jí kromě neuvěřitelných historek a setkání udály také další věci. Tak například hned na začátku její cesty ji oslovila britská agentura, která ji nabídla, že bude prodávat její fotografie. O tom se jí ani nezdálo. Takže zprávu o ní, její cestě a jejím příběhu si mohli přečíst čtenáři daleko za hranicemi naší země.

Krom častých pozvání na svatební veselky se jí dostalo take pozvání na jubilejní svatební veletrh v Colombu na Sri Lance. Navštívila ho coby čestný host a také modelka. Podobných pozvání obdržela ještě vice, ale vzhledem k jejím plánům již nebylo možné se zúčastnit. Její cesta zdaleka nekončí. Momentálně se nachází v Los Angeles a odtud zamíří do Mexika a bude pokračovat dál do Jižní Ameriky.

Jak se jí bude dařit a co včechno na ni ještě čeká? To můžete sledovat společně s ní na sociálních sítích jako The Travelling Bride.

Nejširší nabídku průvodců a map Srí Lanky (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně v pražském Klubu cestovatelů nebo v eshopu KnihyNaHory.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: