VIDEO: Na pár minut do chrámového komplexu v Angkoru díky jedinečným záběrům!

VIDEO: Na pár minut do chrámového komplexu v Angkoru díky jedinečným záběrům!

Chystáte-li se do Kambodži, je téměř poviností zavítat do soustavy chrámů v Angkoru. Celý komplex bývá často nazýván Angkor Wat, ale toto jméno správně naleží jen jednomu z chrámů, a to tomu největšímu a nejlépe zachovanému. Mimo něj zde naleznete třeba Angkor Thom nebo džunglí téměř pohlcený Ta Phrom. Toto hlavní sídlo Khmérské říše leželo v Kambodži v období od 9. do 15. století. V předindustriální době se dokonce jednalo o největší město na světě a dnes právem patří na seznam světového dědictví UNESCO.

Ale teď už dost historie a pojďte se pomocí videa Martina Štefánka přenést do Kambodži. Jestli Vás nepřesvědčily řádky na začátku článku, tak tohle video vás jistě donutí zapsat si Kambodžu na svůj seznam Must see!

Nejširší nabídku průvodců a map Kambodži (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně v pražském Klubu cestovatelů nebo v eshopu KnihyNaHory.cz

Zkušenosti čtenářů

Karel W

Dobre, Martine, dobre …

Martin
Karel W:

Ďakujem 🙂

Fido

No nevím „Must see“ ale Kambodža včetně Angkoru je asi jediná země kam se nechci vrátit a na přechodu v Poipetu jsem za 4 hodině ve frontě nepotkal žádného fanouška této země.Video zajímavě sestřihané.

Martin
Fido:

Angkor je fajn ale na „One day pass“. Vazne neviem co by som tam robil na 3 day pass 🙂 K videu: Snazil som sa dik 🙂

Radek

Mně se tam moc líbilo. 🙂

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí