Cestopisy a reportáže
Trocha zdraví z Koreji

Stále více cestovatelů se za medicínou vydává do daleké Koreji. Přitahuje je nejen vyspělé medicínské technologie, ale i historické techniky akupunktury či meridiánových bodů.
Celý článek 27.01.2012, Redakce , diskuse: 0
Fotila jsem na nejstřeženější hranici světa
Korejci berou Zónu smrtelně vážně. Je to pro ně cesta do minulosti, kterou mnozí z nich znají jen z vyprávění.
Celý článek 15.12.2011, Líba Taylor , diskuse: 1
Národní park Čchiaksan
Dnes jsem byl s Honzou v Národním parku Čchiaksan, který nám doporučila vedoucí koreanistiky Miriam Lowensteinová jako snad nejkrásnější korejské hory.
Celý článek 08.11.2010, Vojta Pitra , diskuse: 0
V Pusanu na festivalu
Před odjezdem do Koreje jsem si říkal, že by bylo fajn, kdyby se mi podařilo se dostat do Pusanu na filmový festival, ale nic konkrétního jsem v tom směru nepodnikal ani po příjezdu do Soulu.
Celý článek 29.10.2010, Vojta Pitra , diskuse: 1
Malá škola ve velkých horách
Poznat blíže buddhismus - to byla jedna z mých motivací pro účast na projektu v jihokorejské škole Jakeun Hakgyo.
Celý článek 01.03.2010, INEX , diskuse: 0
Jižní Korea - díl I.
Úplně na začátku jsem měl v úmyslu napsat varování "nelítejte s NWA" (to díky jejich tzv. bezpečnostním standardům, který jsem ale čtyřikrát pocítil na vlastní bílou kůži minimálně trochu jako diskriminační), ale nebudu vás s tím zatěžovat a s NWA si to vyřídím soukromě.
Celý článek 11.09.2007, Vojta Peřina , diskuse: 1
Jižní Korea - díl II.
Wando
Menší přístav, kterej využíváme jako tranzitní místo při cestě na ostrov Jeju. Opět není jasný, jestli náš motel Zeus není spíš hodinovej, na patře se totiž nachází automat pro prodej vibrátorů a dalších veselých předmětů. Klíč od pokoje máme v ruce opět zhruba za deset sekund po zahalekání "hello" do okýnka recepce (pán spal).
Celý článek 11.09.2007, Vojta Peřina , diskuse: 0
S krosnou do Jižní Korey
Rozjeli jsme se do Jižní Koreje na můj popud, když jsem si po Mistrovství světa ve fotbale 2002 četl na internetu různé články sportovních novinářů a ty ve mně vyvolaly takovou euforii, že jsem se rozhodl. že do Asie pojedu.
Celý článek 16.12.2006, David Sixta , diskuse: 0