Internet, telefon, média

Lenka Hrabalová (2014)

SIMka se už koupit nedá, ale český telefon mi vždy funoval. Většina hotelů má wifi, ačkoliv je internet cenzurován státem – na FB se nedostanete a nepřečtete si ani většinu zpráv. Můžete si snadno stáhnout program, který cenzuru vyruší. To vám doporučí každý Íránec. Internetové kavárny jsou také dostupné.

Silvestr Tkáč – ExpediceOnline (2015)

Ve většině měst jsou dostupné internetové kavárničky, které za pár tisíc riálů umožní cestovateli připojit se k internetu. Ve větších městech mají některé kavárny a resturace i vlastní Wi-Fi pro hosty. Obrňte se však trpělivostí. Rychlost připojení neodpovídá standardům na které jsme zvyklí. Některé webové stránky jsou blokované (například Facebook, Youtube, Novinky.cz,…). Pokud k nim chcete přistupovat, je nutno použít specifické programy (VPN,…).

Česká SIMkarta spíš nefunguje, než funguje. A roaming z Íránu, bývá dost drahý. Doporučuji proto koupit si místní íránskou SIMku. Máte prakticky 2 možnosti. První, oficiální je koupit si novou simku a aktivovat si ji a druhá je koupit již použitou a aktivovanou.
V městech funguje mobilní internet docela dobře.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: