TOP 5 nejkrásnějších ostrovů Filipín

TOP 5 nejkrásnějších ostrovů Filipín

Filipíny jsou zemí idylických ostrovů, prvotřídního surfování a tyrkysově modrých lagun. Souostroví tvoří 7107 ostrovů rozesetých v západním Pacifiku na ploše 300 tisíc km2. Který z nich je ale ten NEJ? Pravdou je, že každý z ostrovů má něco do sebe. Pokud prahnete po bohémské dovolené, sedne vám “party ostrov” Boracay. Dobrodruzi budou doma na exotickém Boholu. Jisté je jedno – jemného bílého písku je na Filipínách dost pro všechny.

1. Palawan: To nejlepší z Filipín

Pokud máte možnost navštívit jen jeden ostrov, pak by to měl být Palawan. Jde o bezkonkurenčně nejkrásnější ostrov Filipín, a pravidelně vyhrává i různé ankety o nejkrásnější ostrov na světě vůbec. Vyčleňte si na něj alespoň týden – silnice tu nejsou nejlepší a spěchat je radno jedině pomalu.

Pátý největší filipínský ostrov nabízí pestrou škálu různých aktivit. Od šnorchlováni v Honda Bay, přes objevování podzemní řeky až po vápencovými skálami poseté El Nido, které nejlépe prozkoumáte v rámci jednodenního island hoppingu. Palawan prostě nezklame!

2. Coron: Potápění

Za skvělým potápěním a školováním se vydejte severně od Palawanu. Korály, želvy a záplava pestrobarevných ryb – podvodní svět obklopující ostrov Coron vás dostane. Vraky lodí z 2. světové války, ke kterým se dostanete v rámci denního potápěčského výletu, jsou třešničkou na dortu.

Nenechte si ujít ani jezero Kayangan, které se zasazeno neobvykle v horách.  Dostanete se k němu krátkým výšlapem, na jehož konci čeká nádherný výhled. Voda v jezeře je sladká (mix z 70% sladké a 30% slané vody) a neuvěřitelně průzračná. Ne nadarmo se o něm říká, že je nejčistším jezerem v Asii.

turkish_airlines_new_2

Na Filipíny se snadno dostanete se společností Turkish Airlines, které létá do nejvíce destinací na světě. Nabízí pohodlí 4*hvězdičkové společnosti: letíte za dobrou cenu a získáte skvělý servis na palubě. Při mezinárodních letech si vychutnáte výběr nejlepšího menu. Jestliže u zvoleného letu neexistuje návazné spojení při přestupu, můžete využít Tour Istanbul zdarma. Turkish Airlines byly oceněny jako „Nejlepší evropská letecká společnost roku“ po šesté v řadě a to od roku 2011.

3.  Bohol: Objevování přírody

Ne moc malý a ne moc velký, prostě tak akorát. Bohol nabízí perfektní kombinaci nádherných pláží a půldenních výletů. Nejlépe je pohybovat se na skútru. Začít můžete třeba Čokoládovými horami, které jsou místní zajímavostí. Bohatá a unikátní biodiverzita činí z objevování tamní přírody opravdové dobrodružství. Pochopíte, až se na vás svým uhrančivým pohledem zadívá nejmenší světový primát nártoun filipínský.

Autorka článku Veronika Tomanová má jihovýchodní Asii v malíčku. Mimo jiné také procestovala malajské souostroví Langkawi, přezdívané také klenot Kedahu. Pokud se tam vydáte, rozhodně si nezapomeňte přečíst, co nevynechat, v článku TOP 5 dobrodružství, která zažijete v divoké přírodě malajského souostroví Langkawi.

4. Siargao: Surfování

Ostrov ve tvaru slzy je magnetem pro surfaře z Evropy a Austrálie. A ti panečku vědí, kde hledat nejlepší vlny! Není to ale nic pro začátečníky – v srpnu a září, kdy je nejlepší doba na surfování, se tu lámou až šestimetrové vlny. Siargao není ale jen o surfování – jsou tu vodopády, jeskyně, rýžová pole a hlavně jedny z nejkrásnějších pláží na Filipínách. Takže pokud chcete relaxovat a užít si bílého písku, tady vás žádné davy turistů rozhodně rušit nebudou.

5. Boracay: Bílá pláž a noční život

Boracay je jednou z nejznámějších destinací na Filipínách. Proslavila jej Bílá Pláž, která se umisťuje na špičce žebříčku nejlepších pláží světa. Jedná o čtyř kilometrový pás bílého písku lemovaný palmami, s korálovým útesem začínajícím hned 200 metrů od pláže.

Tento nevelký ostrov (celý ho projdete za hodinu) je turisticky velmi oblíbený. Pokud se chystáte užívat si nočního života, pak se sem vypravte od března do května. Pokud se chcete vyhnout největším davům, pak pro návštěvu volte období od června do září. Většina resortů je umístěna přímo u pláže.

Autorka Veronika Tomanová je blogerka o cestování. Dva roky žila na Taiwanu, kde se infikovala nevyléčitelnou vášní pro jihovýchodní Asii. Nejčastěji ji najdete s laptopem na cestách. Svoje cestovatelské tipy a triky sdílí na blogu VeronikasAdventure.com.

Zkušenosti čtenářů

MiK

Docela tam ted střílejí lidi, asi bych tam nejezdil.

jirka

veroniko doporucuj dal davy turistu preplnena mista alespon nam to skutecne krasne dele vydrzi

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí