Pivní turistika ve Spojených státech

Pivní turistika ve Spojených státech

Když se řekne USA a pivo, každý si asi hned vzpomene na Budweiser. Od dob, kdy si Adlphus Busch přivezl z Českých zemí recept na jedno z nejznámějších piv světa, se toho však hodně změnilo a na svých cestách po Americe s povolením ESTA USA můžete navštívit nespočet malých pivovarů a zúčastnit se jejich exkurze. Zde nabízíme několik tipů, se kterými rozhodně neprohloupíte.

Stone Brewing v Kalifornii

Tento pivovar se vyplatí navštívit už kvůli samotnému výčepu a zahrádce. I když zvenku nijak zvlášť atraktivně nepůsobí, vevnitř najdete třeba zenovou zahradu. Na prohlídku pivovaru s odborným výkladem se můžete zúčastnit v malých skupinách. Uvidíte každý krok procesu a zkušeného personálu se můžete na cokoli zeptat. Prohlídka není zakončena jinak než ochutnávkou.

Dogfish Head ve státě Delaware

Netradiční pivo pro netradiční lidi, jak hlásá slogan tohoto pivovaru. V Dogfish Head se věci zkrátka dělaji trochu jinak. Po prohlídce pivovaru, který je vlastně přestavenou konzervárnou a má nádech steam-punku, vás čeká ochutnávka čtyř druhů piva. Tím ale sranda nekončí. Při procházení zbytkem pivní nabídky si můžete zahrát typické hry jako bocce nebo corn hole. Prohlídku je ale třeba řádně domluvit předem.

Prohlídka chmelnice Rogue Ales

Sice si neprohlédnete pivovar, zato na vás tato chmelnice ve městě Independence ve státě Oregon zapůsobí a prozradí, odkud jejich pivo pochází. Kromě chmele, ovoce, zeleniny a obilí zde uvidíte včelí úly, dýně, chov prasat a kuřat, záhony s bobulovitými plodinami a další. Poté si v místním výčepu můžete dát jedno z mnoha piv vařených s příměsí některých zmíněných ingrediencí.

Sierra Nevada ve městě Chico v Kalifornii

Majitel tohoto pivovaru musel k vaření zlatavého moku používat zařízení mlékárny, protože vybavení pro tak malý pivovar ještě koncem 70. let neexistovalo. Nyní je však Sierra Nevada jedním z největších domácích pivovarů ve Spojených státech. Při své návštěvě si dokonce můžete vybrat ze tří různých prohlídek, z nichž je každá zaměřená na něco jiného.

Nezapomeňte na rezervaci a povolení ESTA

Malé pivovary jsou populární, a tak je třeba si předem rozmyslet, který navštívíte, a včas si prohlídku zarezervovat. Pokud se tedy chystáte do Spojených států s vízem ESTA, neváhejte a ihned poté, co vyplníte a odešlete svůj ESTA formulář, zarezervujte si prohlídku svého vytipovaného pivovaru. Obojí lze udělat online z pohodlí svého domova.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: