VIDEO: Když Raramuri indiáni slaví velikonoce, tančí 3 dny a 3 noci!

VIDEO: Když Raramuri indiáni slaví velikonoce, tančí 3 dny a 3 noci!

Mexičtí indiáni Raramuri nebo také Tarahumarové jsou nejlepšími běžci na světě na dlouhé tratě. Výjimečné jsou ale i jejich oslavy Velikonoc, které v krátkém dokumentárním snímku zachytil Standa Miller. Přesvědčte se sami, že tancují téměř stejně dobře jako běhají!

Nejširší nabídku průvodců a map Mexika (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně v pražském Klubu cestovatelů nebo v eshopu KnihyNaHory.cz

Zkušenosti čtenářů

Standa

Více informací o přednášce o Mexiku zde http://www.hedvabnastezka.cz/akce/mexiko-standa-miler/

Standa

Více informací o přednášce na http://www.ekocesty.info

Standa

Indiánská oslava Velikonoc v Norogachi, trvá 3 dny a 3 noci. Během oslav skupiny Raramuri indiánů z různych vesnic tančí v doprovodu bubnů. Několikrát během dne projde procesí s Ježíšem a panenkou Marií. V pátek pohřbí Ježíše na místním hřbitově. Jedná se o souboj dobra se zlem ve kterém dobro zvítězí nad zlem. Zlo je reprezentují indiáni s bílími tečkami (pintar) a vycpaná figurína se sombrerém a s rohy, které v sobotu upálí. Po skončení se indiáni rozejdnou do svých domovů, kde pokračují oslavy při kterých se pije kukuřičné pivo. Raramuri žijí v těžko přístupných kanoech Sierra Tarahumara ve statě Chihuahua v Mexiku.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: