TOP 10 tipů na místa, kde si odpočinete na pláži a zároveň poznáte novou kulturu

TOP 10 tipů na místa, kde si odpočinete na pláži a zároveň poznáte novou kulturu

Sestavili jsme je ve spolupráci s průvodci CK Alvarez, kteří prolezli a prozkoumali snad každý zajímavý kout světa.

1. Maledivy

Dlouho jste přemýšleli, jak poznat Maledivy trochu jinak? Cestování po domorodých ostrovech, uvolněné pro cizince od roku 2010, je zajímavou alternativou. Za týden je běžnou cestou možné poznat tak dva. Bohužel ty v okolí Malé začínají připomínat turistická ghetta a veškeré aktivity mimo ostrov dovolenou značně prodražují. A tak nejlepší možností v zemi ostrovů je plavba lodí!

(Vydejte se na Maledivy jinak s CK Alvarez.)

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Srí Lanka dokonale kombinuje pláže vhodné pro surfování, šnorchlování i odpočinek v bílém písku se spoustou příležitostí k poznávání. Čaj si dejte na Lipton’s seat, některé ráno se vydejte na východ slunce na Adamovu Horu a za slony se vydejte do Národního parku Uda Walawe.

3. Kerala

Úplně na jihu Indie najdete pohodový svazový stát Kérala, který nabízí krásné pláže u Indického oceánu. Kromě toho se ale můžete plavit tradičním hausbótem spletí kanálů a lagun v kokosových hájích, prohlížet si čajové plantáže u městečka Munnar nebo prozkoumat historické město Kočín.

(Keralu snadno poznáte s CK Alvarez.)

4. Bali

Bali trošku neprávem v posledních letech získává nálepku přeplněného turistického centra, pokud ale budete chtít, najdete zde snadno i opuštěná místa s neopakovatelným duchem. Nicméně nevynechte ani kulturní centrum Ubud, jezerní chrám Ulun Danu či jižní část ostrova. A kdyby se vám to tady stejně zdálo moc turistické, zkuste se lodí vydat na ostrov Nusa Lembongan.

5. Mexiko

Krásné pláže na mayské riviéře, největší jeskynní systém na Yucatanu Grutas de Loltún a dvě nejznámější mayská města Chichen Itzá a Palenque. To je jen malá ochutnávka možností v Mexiku. Navíc se zde dá skvěle potápět, což jistě ocení mnoho aktivnějších cestovatelů.

(Poznávací zájezd na Mayskou riviéru nabízí i CK Alvarez.)

6. Kolumbie

Národní park Tayrona je synonymem pohodového dobrodružství. Na nejkrásnější pláž Kolumbie se totiž dostanete jen díky několikahodinové chůzi džunglí. Ještě hlouběji naleznete rozkošné Pueblito či opuštěnou Playa Brava. Odtud se pak vydejte do Cartageny a na Isla del Rosario, kde zažijete úžasný podmořský svět.

7. Kambodža

Letovisko Sihanoukville nabízí hned několik pláží, nejlepší nápad je ale půjčit si motorku a vydat se dále k vietnamským hranicím až do městečka Kep. Není totiž mnoho míst na světě, kde můžete navštívit autentický krabí trh. A kromě pobřeží v Kambodži nesmíte vynechat legendární Angkor Wat. Continue reading this – http://bomansglass.se/

8. Thajsko

Thajsko je synonymem dokonalého pouličního jídla i nádherných pláží, na nichž, když dobře zapátráte, můžete být klidně sami. Nenechte si ujít Bangkok a Chang Mai, ale ani některý z méně známých ostrovů na jihu země.

9. Filipíny

Výhodou tohoto souostroví je, že ještě stále není mezi turisty tolik oblíbené. Přitom se zde můžete plavit na kajaku, potápět s mírumilovnými žraloky obrovskými, procházet po rýžových políčkách nebo pozorovat nártouny filipínské. Nádherné pláže jsou pak skvělým bonusem.

(Žraloky obrovské zaručeně uvidíte na zájezdu Pozor, jede Butanding!)

10. Brazílie

Ohromná země rozprostírající se na jihoamerickém kontinentu láká turisty nejen na karneval. V Riu se můžete koupat na pláži Copacabana, poté se přesuňte do Amazonie a vše zakončete třeba v Salvadoru, městě s nezaměnitelnou duší a silnými africkými kořeny.

alvarez_ck

CK Alvarez patří mezi odborníky ve svém oboru. Plánují zájezdy tak, aby program obsahoval vyvážený poměr poznávání místní přírody a kultury, ale také aktivního pobytu v přírodě a nezbytného odpočinku. Pokud chcete relaxovat v tropickém ráji, poznávat hory nebo starověkou kulturu, u CK Alvarez budete vždy správně.

Zkušenosti čtenářů

Adam

Článek je uplný nesmysl a rozhodně s nim nesouhlasím.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: