Příběhy neuvěřitelných přežití, dobíjení elektroniky v divočině, trio expedic Radka Jaroše, Libora Uhra a Zoltána Pála a osobnosti Pavol Barabáš a Jaromír Štětina v novém vydání Světa outdooru

Příběhy neuvěřitelných přežití, dobíjení elektroniky v divočině, trio expedic Radka Jaroše, Libora Uhra a Zoltána Pála a osobnosti Pavol Barabáš a Jaromír Štětina v novém vydání Světa outdooru

Právě vychází nový tištěný Svět outdooru 3/2014 s tématem nazvaným Přežití. Rozhodně je na co se těšit, v novodobé historii Světa outdooru se jedná o bezkonkurenčně nejvíce nabité vydání!

Nové číslo bude v průběhu tohoto týdne k dispozici v outdoorových obchodech a na dalších distribučních místech. Svět outdooru má opět plných 80 stran a na jeho stránkách se dozvíte mnohé o přežití z různých stran a pohledů a kromě toho tu najdete samozřejmě plno dalších článků z oblastí vybavení, cest, expedic a osobností.

Boj o přežití

Kolik dní byste si troufli bloudit divočinou bez vody a bez jídla jen s tím co najdete a ulovíte vlastníma rukama? Bylo by to 8 dní, jak to zažil český dobrodruh v článku „Ztracen na Jamajce“,nebo hned 71 dní jako Australan Ricky v článku „Přežít svou smrt“, který ztratil plných 55 % své hmotnosti? Nejde jen o příběhy, které se už staly, je třeba znát své možnosti a být připraven se o sebe postarat, jak radí v článku „Hranice lidských možností“ odborník na vlivy extrémních podmínek Ladislav Sieger.

Jak správně dobíjet

V části věnované outdooorovému vybavení se v článku „Nezůstat bez šťávy“ pochopitelně nevěnujeme likvidování kamarádů v zahraničí, ale novým možnostem v oblasti dobíjení el. energie v průběhu delší cesty nebo expedice. Co je dobré znát a vědět o přístroji na měření azimutu a kdo ho vlastně vynalezl, to přináší článek „Buzoly“ a konečně na závěr čísla jsme tradičně umístili recenze outdoorového vybavení.

Co spojuje osobnosti jako jsou Barabáš a Štětina?

Ve dvou velkých rozhovorech se dozvíte, jak prožívá dobrodružství populární slovenský filmový dokumentarista Pavol Barabáš a co při svých cestách objevoval neméně známý dobrodruh, novinář a politik Jaromír Štětina. Oba dva nezávisle spojuje hledání svobody, i když pokaždé trochu jinak vnímané.

Ukázka z obsahu Světa outdooru 3/2014

Expedice Radka Jaroše, Zoltána Pála a Libora Uhra

V dalších článcích se vracíme k několika významným expedicícm poslední doby. Trochu jinak jsme pojali dovršení červencové Koruny Himálaje. Víte, do jaké společnosti se Radek Jaroš dostal? Jak dopadl pokus Zoltána Pála dobýt obdobný titul v Asii? A jaký úspěch přivezl z Karákóramu Libor Uher? Čtěte články „Mezi horolezeckými legendami“, „Sněžný leopard“ a „Broad Peak“ v novém čísle Světa outdooru.

Kde najdete Svět outdooru 3/2014

V elektronické podobě můžete celý magazín Svět outdooru stáhnout na našich stránkách ve formátu pdf. Kdo dává přednost tištěné verzi, musí si magazín pohlídat v outdoorových obchodech a na dalších místech, zde je seznam distribučních míst. Svět outdooru právě míří na distribuční místa, kam by v závislosti na poštovní rychlosti měl dorazit někdy v polovině tohoto týdne. Magazín dostává poštou na 1000 profesionálů v oblasti outdooru, najdete ho zdarma na více než 200 distribučních místech, odebírá ho pro své spolupracovníky Horská služba a Klub českých turistů.

Jak dostávat magazín pravidelně?

Pokud máte zájem dostávat magazín v tištěné podobě hned po vyjití přímo do vlastní schránky, je možné si předplatit roční poštovné pro čtyři čísla jen za 79 Kč vyplněním jednoduchého formuláře. Pokud máte zájem Svět outdooru distribuovat, na mailové adrese redakce je možné domluvit zařazení mezi distribuční místa. Na této adrese lze také najít obchod či jiné místo, kde bude Svět outdooru v nejbližších dnech k dispozici.

Magazín Svět outdooru je zdarma a rozesíláme ho odborníkům a registrovaným příznivcům aktivního přístupu k outdooru. Je určen všem, kdo rádi cestují, toulají se, putují, vyrážejí na expedice do hor i do divočiny a zajímají se o outdoorové vybavení.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: