Jaké pojištění zvolit při podzimním cestování?

Jaké pojištění zvolit při podzimním cestování?

Správný výběr pojištění do zahraničí vás může zachránit i před obrovskou finanční propastí! Takže podle čeho vybírat?

Už víte, kam pojedete a máte dokonce i zabaleno? Výborně! První část je za vámi. Nyní je ale potřeba porozhlédnout se i po kvalitním cestovním pojištění. To vás totiž ochrání v případě, pokud se něco stane. A věřte, že na cestě do zahraničí toho může být víc než dost. Jak si ale vybrat pojištění šité na míru třeba právě podzimnímu cestování?

Můžete využít některých srovnávačů, které vám přesně zobrazí aktuální nabídku pojištění na trhu. Od nejlevnějších variant po ty nejdražší. Není ale dobré pojištění volit jen podle ceny. Proč? Za své peníze totiž chcete kvalitu. Důležitý je proto tradičně poměr cena/výkon. Uvědomte si, že jste právě v zahraničí a něco závažného se stalo.

V takovou chvíli je neprofesionalita a nekvalitní asistenční služba tím posledním, co potřebujete. Dívejte se tedy na celou věc komplexně: zjistěte si rozsah, jednotlivé služby, které vám budou poskytnuty, nabízená připojištění, limity pojistného krytí, výluky atd. Buďte zkrátka zvědaví a nenechte se nalákat jen nízkou cenou.

O čem se při sjednání pojištění informovat?

  • Zjistěte si rozsah krytí a limity
  • Ujistěte se, zda vám vyhovuje poskytovaný servis a asistenční služby
  • Informujte se, jaké události spadají do výluk z pojištění

Myslete např. i na zavazadla

Jen těžko pojedete do ciziny bez zavazadel. Ale co když se s nimi něco stane? Přepravní společnost vám je může omylem ztratit nebo dodat se zpožděním. Mohou vám být dokonce odcizeny. Situací je opět celá řada. S těmito událostmi se např. dle AXA Assistance setkávají turisté ve většině případů.

A právě v těchto chvílích poznáte kvalitní pojištění do zahraničí. To by vám mělo pokrýt zejména náklady na hygienické potřeby, občerstvení, nákup oblečení atd. Současně byste ale měli mít ochranu i v případě, pokud jsou vaše zavazadla odcizena např. z ubytovacího zařízení nebo pokud dojde k jejich poškození při přepravě. Samozřejmostí by mělo být krytí elektroniky a sportovního nebo obchodního vybavení.

Jak postupovat, když se v zahraničí něco stane?

  • Kontaktujte hned asistenční službu
  • Zajistěte všechny dostupné podklady
  • Nárokování zpětně neodkládejte

Chraňte svůj domov, zatímco jste pryč

Ať už vyrážíte jen na chvilku, nebo na delší dobu, po návratu nechcete řešit starosti s prasklým potrubím, rozbitým oknem po silné bouřce atd. Proč se nepřipravit i na tyto situace? V poslední době se poměrně oblíbené stalo pojištění domácnosti, zatímco se pojištěný nachází mimo ČR. Ideální řešení, jak se ochránit; v pojistném krytí totiž bývá právě odstranění příčin těchto havárií.

Porozhlédněte se i po připojištění

Základní krytí cestovního pojištění byste si vždy měli mít možnost rozšířit. Pokud máte např. sjednaný zájezd u cestovní kanceláře, vaše pojišťovna by vám měla nabízet pojištění storna cesty, které vás ochrání před vyměřenými stornopoplatky v případě zrušení cesty. Pokud v cizině chcete naplno sportovat či pracovat, za uvážení rozhodně stojí např. připojištění rizikových sportů či manuálních prací.

Zkušenosti čtenářů

FrantaPe

Já si jakékoliv pojištění potřebuji uzavřít sjednávám na https://www.top-pojisteni.cz, je to jednodušší než hledat na webech pojišťoven

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: