Drogy v Peru: kokain, kokain, kokain

Drogy v Peru: kokain, kokain, kokain

Peru je jedna z drogových velmocí v Latinské Americe. Aktuálně je tato země spojkou mezi ostatními státy, kam se drogy, konkrétně kokain, ilegálně vyváží.

Nutno podotknout, že už za pouhé rozmlouvání s dealerem, o kterém ani nevíme, že dealer je, se můžeme ocitnout na policejní stanici a za případný nákup kokainu si jít na pěkně dlouhou dobu sednout do chládku. Asi nejvíce turisticky vyhledávaným místem pro nákup kokainu je Cuzco, kde to večer na náměstí vypadá podbně jako u nás na Václaváku, jen stím rozdílem že na rohách ulic nepostávají černoši, ale Peruánci, Brazilci či jiní dealeři. Stejně tak s nimi je venku přes celou noc docela velké množství policistů.

Nejširší nabídku průvodců a map Peru (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně v pražském Klubu cestovatelů nebo v eshopu KnihyNaHory.cz

Když už, tak opatrně

Pokud už se rozhodnete si něco pořídit, tak je samozřejmě nejlepší, když máte peruánské známosti, které vám popřípadě někoho doporučí. Což znamená, že koupíte většinou za dobrou cenu dobrou kvalitu. Jde jít i do rizika a koupit něco na samotné ulici, ale musíte si dávat pozor jak na policii, tak opravdu i na to, s kým jednáte. Konkrétně v Cuzcu nejspíše platí nepsaná domluva mezi jednotlivími dealery a policií. Pokud potom, co něco koupíte, neřvete na celé náměstí radostí, jakej je to super business, co jste právě uzavřeli, nechají vás muži zákona na pokoji.  Ale viděl jsem také jednoho Francouze, jak ho rovnou sbalili a odvezli. Pokud jste dívka, může se vám stát, že vás v klubu či na discotéce osloví jeden např. z izraelských či jiných teenagerů, co vám bude nabízet kokain zadarmo a bude vás zvát domů na párty. Tyto párty jsou sice vyhlášené a luxusní, ale neriskoval bych to. V klubech je požívání kokainu na denním pořádku. Na pánských záchodech si už jen všichni po tom co vylezou s kabinky jen kontrolujou nos. Na druhou stranu je to opravdu levnější než celou noc pít piva.

Další logická rada, která vás určitě všechny napadne je ta, že vývoz jakýchkoli drog z Peru je učiněná sebevražda, protože z vězení se už asi nedostanete. Opravdu si dejte pozor co máte v baťohu a to včetně koky, která je v Peru legální. Sám jsem strávil v Limě před odletem 45 minut policejním výslechem a kontrolou zavazadel.

Děkujeme za příspěvek našemu čtenáři.

Zkušenosti čtenářů

dan

V roce 2009, jsem odletel z Limy do Rio de Janeira na karneval. Po rozbaleni sveho batohu v hotelu Barao de Tefe v downtownu, jsem zjistil, ze jsem zapomnel vyhodit sacek s listim koky, ktere jsem pravidelne zvykal v Peru…
V Cuzcu mne na ulici oslovila asi tricetileta Peruanka tichym: ‚Cocaine senor?‘ Sel jsem pryc… Coca si cocain no

marco prelousqui

Tiez som skusil koka listy v Peru, konkretne v Tarije, sacok som mal v batohu aj pri prekrocni hranic do Paraguaya , Argentine a aj let vnutrostatny vBrazilii.
Takztiez odlet z Ria do Londyna prebehol v pohode so sackom koky v batohu 😀

koka is ok 😉

marco prelousqui

oprava
nie v Tarije, ale v Pune (v Tarije tiez) 😉

PeruZakon

Prispevek vyse nezminuje, ze pokud ma clovek u sebe male mnozstvi prakticky kterekoliv drogy, je to legalni pokud se samozrejme vejde to limitu. Jen je treba u sebe mit jen jednu drogu, nikdy dve a vice. Proto je Peru jedna ze slavnych drogovych destinaci. Tesim se do Limy.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí