Drogy v Etiopii: chat, pivo a marihuana

Drogy v Etiopii: chat, pivo a marihuana

Marihuana V Etiopii koupíte marihuanu prakticky všude. V Addis Abebě, Gondaru, Bahir Daru … Její užívání je oficiálně zakázáno, ale tolerováno. Nikdo vám však trávu nebude nabízet, museli byste se na ni vyptat. Jen v Lalibelle, svatém městě, vás nejspíše budou informovat, že nic takového se zde nevede. Zato jižně od Addis Abeby je městečko Shashemene, kde žijí přistěhovalci z Jamajky. Zde vás budou aktivně oslovovat a nabízet vám údajně nejlepší marihuanu v Africe. Přinejmenším je její kvalita o 100% vyšší než ta ze severnějších etiopských měst.

Chat

Tato mírná droga je rozšířená ve východní Africe a Jemenu. V Etiopii se vyslovuje „čat“, na rozdíl o jemenského „kat“. Listy chatového keře se po hrstech žvýkají, šťáva se vycucá a listí poté vyplivne. Chatové seance trvají hodiny a účinek je podobný několika silným kávám. (Podrobně o chatu, jeho účinku a způsobu užívání se dočtete v kapitole Drogy v Jemenu). V Etiopii se chat pěstuje hlavně ve východních provinciích v okolí Hararu, koupit se však dá i v jiných oblastech.

Po kávě je chat druhým největším exportním artiklem země.

Pivo

Protože Etiopany naušili pivo vařit Češi a postavili zde i několik pivovarů, pivo v Etiopii je nejlepší v celé Africe! Dostanete zde i  klasický český ležák.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí