HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA

Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 28. 01. 2012, 09:31:42

Kačka Ahoj, sháníme s kamarádem další nadšence, kteří se letos chystají pracovat do továrny na ryby v Archonage na Aljašce a následně chtějí cestovat po USA. Odlétat do Archonage budeme v červnu a pracovat do srpna - následně cestování cca 3-4 týdny. Chtěli bychom procestovat západní pobřeží + NY. Pokud se tu najde někdo s podobnými plány, prosím dejte vědět :)

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 28. 01. 2012, 20:28:49

Jana Ahoj, to máte přes agenturu?

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 29. 01. 2012, 16:31:56

Kačka Ahoj Jani, jj je to přes agenturu. Kdyžtak koukni na stránku http://alaskatravel.sk/ :)

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 07. 02. 2012, 13:32:08

A oni teda nabízí jen zpracování ryb? Jinou práci ne?

Re:sezona 2012 na AK 05. 04. 2012, 12:06:17

Pavel Zdravím, chtěl bych se zeptat jak je to letos s Aljaskou je. Co ja vim, tak v unoru americka vlada vydala narizeni, ze se nesmi studenti zamestnavat ve fabrikach na AK a nesmi se delat vic 8 hodin denne. Dokonce kamosce volali z agentury ze jeji cesta na AK se musi kvuli tomu stronovat. Muze mi nekdo tedy vysvetlit jak je mozne, ze jedete na AK? Ja na AK pracoval sezonu a skvely zazitek, premyslel jsem o navratu, ale letos jsem se proste dozvedel o tom, ze nam vlada zakazala tam pracovat, tak jsem to dal neresil.

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 09. 04. 2012, 13:11:19

Kačka Ahojky Pavle. Co vím, tak vlád jen o tomto omezení neuvažovala. My, co jsme se přihlásili brzy a všechny papíry jsme měli zařízené, než se s tím začalo "čachrovat" tak jedeme. Zbytek bohužel už nemá šanci. Vůbec nevím, jak to tam bude vypadat, jelikož co vím, tak nás jede jen cca 1/3 co měla. O tom hodinovém omezení jsem vůbec nevěděla a 8 hod mi přijde málo...co vím, na Aljašce se vydělávalo hlavně na přesčasech. Tak uvidíme jak to bude...

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 09. 04. 2012, 13:12:54

Kačka Ahojky Pavle. Co vím, tak vlád jen o tomto omezení neuvažovala. My, co jsme se přihlásili brzy a všechny papíry jsme měli zařízené, než se s tím začalo "čachrovat" tak jedeme. Zbytek bohužel už nemá šanci. Vůbec nevím, jak to tam bude vypadat, jelikož co vím, tak nás jede jen cca 1/3 co měla. O tom hodinovém omezení jsem vůbec nevěděla a 8 hod mi přijde málo...co vím, na Aljašce se vydělávalo hlavně na přesčasech. Tak uvidíme jak to bude...

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 09. 04. 2012, 18:54:49

Pavel Zajímavé, bohužel ten článek už není na netu, co jsem měl na mysli... každopádně to tam bylo tak napsané. Nicméně by nemělo smysl zaměstnávat lidi na 8 hodin na AK...Tak asi nejspíš je v platnosti to omezení kvóty víz. Každopádně nevím, kde se stala chyba, jelikož kamarádka vše řešila včas a měla už i nějaké papíry vyřízené a trip ji stornovali.

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 02. 02. 2012, 17:29:45

Lenka Ahojda! Plánuji též vyrazit za prací do Kanady či na Aljašku, bohužel letos v tomto termínu kvůli státnicím nemohu. Myslíš, že by jsi mi pak na mail mohla napsat zkušenosti s agenturou, přes kterou jedete?
Díky moc

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 03. 02. 2012, 10:44:59

Kačka Ahojky Leni, klidně ti dám vědět, ale myslím, že agentura bude v pořádku :) akorát asi se mi budeš muset v září ozvat...netuším, jestli si to budu pamatovat :)

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 04. 03. 2012, 21:28:11

Martin Ahoj, rád bych taky vyrazil...můžeš mi dát nějaké bližší info., přesné datum..cenu..atd. Děkuji

Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 02. 02. 2012, 12:46:22

Libor Zdravim, dneska mi kolega rikal co byl na Aljasce, ze je dobra prace sadit stromky na Aljasce, tusim ze to nazyvaji treeline. Mate nekdo s timto zkusenosti?

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 02. 02. 2012, 20:02:05

Mojmir Já to teda beru Kačko!!!Pokud budou dostatečné záruky!Déjte vědět kde a kdy se mužem vidět?Těším se na viděnou!Mojas

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 03. 02. 2012, 10:47:42

Kačka Ahojky, tak to je super! Doporučuji kouknout na stránky www.pracenaaljasce.cz a pokud budeš chtít jet, co nejdříve se příhlásit :) počáteční náklady jsou sice vysoké, ale byli tam kamarádi už 2x a pokaždé se jim náklady vrátili a zbylo jim i na víc než jen cetování :) Jedinou podmínkou je být student VŠ nebo VOŠ do 26 let ;)

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 03. 02. 2012, 15:18:40

Libor Do 26ti let? Na tom odkazu co jsi uvedla je napsano "Být ve věku 18-30 let"
Tak jak je to prosimvas s tim vekem?
Diky

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 03. 02. 2012, 19:12:30

Jan S těma stromkama by mě to taky zajímalo. Já co jsem slyšel v Kanadě, tak je to kšeft jak hrom. Má to ale dva háčky. Je hodně hodně složitý se k tomu dostat, zájem je obrovskej. Za druhé je to příšerná dřina a chce se do toho dostat, což se neděje hned. Pak se prý dá vydělat nehoráznej ranec. Musí se ale dřít od nevidím do nevidím, každej den. Měsíce v totální pustině, takže nejde ani za to utratit. Já bych do toho šel hned, ale jak se k tomu dostat??????

Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 03. 02. 2012, 19:28:21

Petr Zdravím, také bych měl o toto zájem. Pokudby se někomu podařilo zjistit nějaké bližší informace, kontaktujte mne prosím na pevv@seznam.cz, díky

Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 05. 02. 2012, 13:27:07

Martin Zdravim Lidi.Maly dotaz.Je mi 35let.Mam nejakou sanci se na Aljasku dostat?(Visa)..Diky.Ahoj

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 07. 02. 2012, 15:45:15

Kačka My to máme na vízum J1 což je poskytováno studentům do 26 let...jak je to jinak, netuším :(

Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 05. 02. 2012, 19:08:12

Libor Na strance pracealjaska.cz pisou ze clovek ani nemusi byt student, ze dostane jiny typ viza, nevim sice zda to maji omezeno vekem, ale kazdopadne by to chtelo overit, jak je to s tim statusem studenta. Ma vubec nekdo zkusenst s timto?

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 05. 02. 2012, 19:53:45

Martin Zdravim Libore a Diky.

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 18. 02. 2012, 18:13:47

Honza ahoj,je me 36 a taky bych neco zkusil v USA.kdyby jsi neco zjistil blizsiho napis prosim,dik

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 27. 03. 2012, 16:09:30

Jarda Mě hlavně fascinuje,když zadám do map jejich adresu,tak nevidím žádnou budovu.pracealjaska.cz ,nevím nevím no

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 29. 03. 2012, 06:17:54

pajoch pracealjaska.cz ma stejnou adresu jako ta rybarna. Bud jsou napojeny primo na ne, nebo je to podvod. Chtelo by to zavolat do ty rybarny a zeptat se jestli znaj spolecnost AGS Jobs. Kazdopadne jsou jedini, co nabizi praci na Aljasce i nestudentum. Nic jsem o nich ale na netu nenasel, tak nevim no.

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 30. 03. 2012, 02:30:17

pajoch Tak pozor! pracealjaska.cz je podvod!!! Hned vam budou posilat fakturu a budou ji chtit co nejdrive zaplatit!

Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 27. 03. 2012, 20:52:44

mára zdarec lidičky!
letos v červnu jedu na aljašku do továrny na zpracování ryb.najde se nkdo kdo jede také? nebo kdo tam už byl a má s tím zkušenosti?
dík mára

Re:Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 28. 03. 2012, 12:29:01

Kačka Ahojky Máro, já tam jedu také v červnu. Kolikátého odlétáš? Já hned 1. června a pracovat jedu do Archonage, co ty? Kdyžtak se ozvy na mail zipka@seznam.cz :)

Brigáda na Aljašce léto 2012 + cestování po USA 30. 03. 2012, 09:56:59

Jirka Ahoj lidi, zabrousil jsem sem náhodou, letím za pár dnů do Íránu, ale na Aljašce jsem makal 4 sezony, pokaždé v Denali,doporučuju! Nádherný park a slušné práce v turistickém ruchu. Samozřejmě minimální mzda, stejně jako na rybách - tam máte jedinou záchranu přesčasy,když jsou (+50% dle zákona). Jinak - od spousty lidí - ryby je rasovina a smrad, pak je asi pěknejch pár měsíců nepozřete.
Nebyl jsem na J1 (mám zelenou), zkuste to přes agentury, individuálně se to dá sehnat na cooljobs. Jsou tam dva obří zaměstnavatelé: Aramark (je i v Česku) a Denali Princess, stovky míst. Poskytnu další info, kdo bude chtít. Ať žije nádherná Aljaška! :-)

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   = 

RSS této diskuze