Re:Zklamani z Thajska?
31. 07. 2012, 10:55:15
Markoff
mat vyhraneny nazor je prave pre rozumneho cloveka tazke, preto je tazke to napisat aj strucne, v zavere mojho posl. azijskeho cestopisu som napisal clanok:
Azia 2010-2011 celkova rekapitulacia NAJ/TOP (2x update)
http://www.markoff.biz/pivot/entry.php?id=1467
kde som zhrnul dojmy z krajin, postmen zaciatocny usek s hodnotenim krajin, ktory by sa lepsie cital na blogu, tu na HS tu ma naprd font a sirku odstavca
kratka citacia:
"OK, budiz poradie najlepsich/najzaujimavejsich/najprijemnejsich krajin (ak uvazujem v rebricku "je tato krajina lepsia po vsetkych strankach ako tie co idu za nou" tak je to po Thajsko vratane neho pomerne jasne (s mensimi rozdielmi na prvych troch miestach a s TH s vacsim odstupom pred nim a za nim), ale ako urcit poradie za nim netusim - Indonezia bola zaujimava a zasluzila by si druhu sancu coby obrovska krajina, rovnako tak Vietnam som prefrcal a bol velmi zaujimavy a chcem ho znova navstivit, Laos napriek strasnemu nasieraniu bol az na dve miesta taktiez zaujimavy a nie nejako brutalne turisticky (ludia vo vsetkych troch +- rovnaki, vo Vietname na prvy dojem neprijemni, v Indonezii na prvy dojem fajciaci zlodeji a v Laose nemastni neslani flakaci), zeby bola ale Indonezia lepsia ako Laos ci Vietnam povedat nemozem, tak ako ze by bol Laos lepsi ako Vietnam ci Indonezia a detto Vietnam vs LA/ID, jedine u Kambodze som si viacmenej isty ze tam by dojem nezmenila ani druha sanca, to bola proste nudna krajina kde som sa sice nenasieral (az na absurdne ceny v potravinach), ale ani nenadchynal pre nieco a tak neviem co by na tom druha navsteva mohla zmenit z takeho vlazneho dojmu, urcite to nie je zla krajina ktoru by bolo treba kvoli niecomu zlemu ignorovat, len mi prisla ohromne nudna/fadna oproti vsetkym ostatnym, kazdy nech si ju skusi sam, mozno tam niekoho nieco zaujme (zeby Chicken farm v Sihanoukville? lebo vazne ma ine v Kambodzi nenapada :-)), ja by som preferoval vsetkych susedov naokolo, aj ked Kmerky su zaroven asi najkrajsie zeny naokolo KH):
1. Filipiny,
2. Cina,
3. Malajzia,
4. Thajsko,
5. abecedne - Indonezia, Laos, Vietnam,
6. Kambodza.
Najmenej turisticka krajina (moj dojem, nie statisticky prepocet podla turistov na pocet obyvatelov)
1. Cina,
2. Filipiny,
3. Indonezia, (nasleduje velka priepast v rastucom pocte turistov na dalsie miesto)
4. Laos,
5. Kambodza,
6. Malajzia,
7. Vietnam, (nasleduje dalsia vacsia priepast v pocte turistov na dalsie miesto)
8. Thajsko - najviac turisticka krajina (kto by to bol cakal???).
Cina bezkonkurencne kraluje, druhe a tretie miesto je tazke posudit kedze tak Indonezia ako aj Filipiny su obrovske krajiny a ja som navstivil len zopar miest za velmi kratku dobu s tym ze mimo Bali bolo na Jave prijemne s malo turistami a na Filipinach som sa drzal na Luzone, kde som si uz pri prvej navsteve schvalne vybral niektore miesta ako Sorsogon-Bacon ci Marinduque ktore su menej zname a snazil sa vyhnut turistickemu Palawan kde ide KAZDY kto ide na Filipiny (nevraviac uz o nechutnostiach ako Boracay ci Cebu, ktore teda necitim vobec potrebu skusat na vlastnej kozi). Tieto dve krajiny su na tom aj geograficky podobne a podobne na tom budu aj s turizmom, tak ako ma Indonezia exponovane nechutne Bali (a inde je to v pohode, 80% vsetkych turistov v Indonezii navstivi LEN A LEN Bali a ziadny iny ostrov, ktory je zaroven jediny hinduisticky takze robit si obraz o Indonezii na zaklade tohto miesta je uplne mimo), tak maju Filipiny nechutne Boracay/Cebu/Clark-Angeles a snazia sa do tejto trojky pridat Palawan (resp. vlada mozno ani nie, ale bohuzial LP uz spravilo svoje kecmi o nejakom zabudnutom mieste na ktore ide automaticky kazdy takze z povodne turistickych miest su kludnejsie miesta nez z povodne zabudnuteho, rovnaky osud postretol aj udajne pokojnu plaz na severovychode Ko Phangan - Thong Nai Pan ktora bola pred rokmi naozaj prijemna, potom ju zacali propagovat ako kludnu takze sa tam vsetci nahrnuli a teraz je to tam hotel na hoteli a lepsie do nejakych masovych medii nepisat ktore plaze su vlastne dobre a hovorit to az ludom na mieste ci blogoch (sever/severozapad)). Po prvych troch miestach je opatovne pomerne tazke urcit poradie, kde mame zase zeleznu istotu kto bude na poslednom mieste coby najturistickejsia krajina so vsetkymi zapormi (a hrstkou kladov) ktore to prinasa, takze urcite 4.-6. miesto je tazke. Thajsku ide po krku Vietnam, kde uz bezi masineria cestoviek na plne obratky, cestovanie po Vietname je dokonale blbuvzdorne a este jednoduchsie ako po Thajsku vdaka anglictine a nizsim cenam. Vdaka tomuto nie je problem vidiet vsade pomerne dost turistov."
Markoff
azia.markoff.biz
Odpovědět