Re:Vietnam
10. 08. 2011, 03:21:15
Markoff
ak priletite tak mozete vybavit viza komplet online, mali by sa skladat z 2 poplatkov, jeden na nete cestovke, druhy pri dokonceni na letisku, treba si porovnat ceny aj ked u beznych 30d maju zvacsa vsetci kartelovu dohodu
co sa potapania by som odporucal skor Thajsko (hlavne odtialto si mozes precitat u kamosa na www.2ge.us ale potapal aj inde po SEA), Malajziu (tu si ludia dost chvalili Perhentian Kecil kde som bol, ziadne potrebne lode, mzoes rovno z plaze ist s bombami kedze je to pomerne strme, reef sharks garantovane, videl som ho aj ja meter od plaze), Indoneziu ci Filipiny
Vietnam je velmi turisticky, aj ked menej ako Thajsko, cestovanie po nom je este jednoduchsie nez po Thajsku, takze nejake vyslovene pokojne miesta v sezone by som neocakaval, mne sa najviac pacilo v Ninh Binh co este bolo pomerne neskazene turizmom, vezmes motorku a mozes sa povozit po peknych dedinach, polnych cestach medzi ryzovymi poliami, krasne scenerie. Hanoi je velmi zaujimavy trebars Hanoi Hilton, francuzska stvrt, jazero Hoan Kiem a kopec dalsich veci k videniu, fajn atmosfera (Saigon menej, z neho som si zapamatal jeden z najohromujucejsich sightov v Azii - War museum, po nom odporucam navstevu Cu Chi tunelov co je masovka ale da sa to), Hue bolo tiez fajn, Hoi Ann je vraj OK pre romanticke dvojice ale inak je to malicke na par hodin a nic moc k videniu (az na nedaleke vykopavky/chramy v dzungli My Son), ak chcete kopce tak jedno zo Sapa a Dalat, Sapa ma byt vraj velmi podobna juhu Ciny aj s nejakymi terasami a vraj prijemnymi ludmi, co som videl fotky tak to tam vyzeralo rovnako ako na juhu Ciny
ad preprava - NEKUPUJTE si za ziadnych okolnosti open bus ticket, potom budete zajatci toho ze ho nechcete zahodit tak ako kopec ludi co som stretol a museli cestovat busom, na nocne presuny pouzite jedine vlaky (stoja nepatrne viac ale clovek sa tam naozaj vyspi v peknej posteli a oddychne si, rozdiel medzi hard a soft sleeper je len v pocte lozok nicom inom, oboje uzatvorene AC kabiny), vietnamske sleeper busy su najhorsie co som videl a stazuje sa na ne kazdy druhy (smrad od WC, konstantne trubenie vodica prip. nadskakovanie a otlecenie), pocas dna su busy OK. open bus ticket nevychadza lacnejsie ako flexibilne kupovane listky medzi konkretnymi mestami, ich ceny su neuveritelne nizke vr. vyzdvihnutia z ubytka, treba akurat obist par cestoviek rozdiely su kludne 50-100%, v ubytkach pre lenivcov najdrahsie
Markoff
www.markoff.biz
Odpovědět