Re:Re:Re:Kam v Siem Reap a okolí
16. 12. 2009, 08:42:49
Filip
Ahoj Jeffe, kdyz uz jsi tam byl, tak asi vis, ze by to nejak strasne velkej problem nebyl, ale musis se nekde vecer poradne zasit, pochybuju, ze tam nekdo v noci prochazi kazdej chram, aby vyhazoval lidi. A urcite to bude bomba. Ja tam byl pred mesicem a mel jsem uplne stejny myslenky, ale po pravde - nezrealizoval jsem je. Tak jestli to das, uzij si to a treba sem napis, jaky to bylo. Filip
Odpovědět
Re:Re:Re:Kam v Siem Reap a okolí
16. 12. 2009, 09:50:07
Pepa2
tam kde je restrikce na vstup a hlavně oblast chrámů, které jsou kulturním dědictvím země, bych se raději v noci vyhnul, neznalost místních poměrů a zákonů si koleduješ o pěkný průser (poškození a krádež památek, vyber si.....), vězení, pokutu jak prase.... představivost je zde obrovská, jestli jsi to nepochopil při první návštěvě tak skoro každý Kambodžan se na cizince dívá jako na bankomat a zkouší z něj získat peníze stůj co stůj, o to víc to bude snažší při porušení zákona.... obecně se doporučuje z jakéhokoliv "průseru" co nejdříve vysekat pomocí peněz, čím dříve se podplácí tím to bude ve finále levnější, na stanici už může být pozdě, každý si bude chtít líznout :-D
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Kam v Siem Reap a okolí
22. 12. 2009, 06:01:54
jeff
Pepo Druhý, máš pravdu! Kdyby mě tam někdo našel, jsem těžce v řiti. Ale ještě jsem tu myšlenku nadobro nepohřbil. Ten areál je tak obrovskej, že tam určitě bude nějaký místo, kde se dá zašít. Ale risk je to značnej, to přiznávám.
Jinak "bílá tlama" = chodící bankomat, to mě v JV Asii docela štve, ale nenadělám nic. Ale v Kambodži to nebylo tak strašlivý jako třeba ve Vietnamu. Tam to byl skutečně boj!!!!!
Odpovědět