Odpovědět
zkušenosti s ajob
Odpovědět
Odpovědět
Dnes je to opravdu težké.Četl jsem i na Student agency že se někomu neco nelíbilo.Najít ostrílenou agenturu je fakt zazrak,ale to je tim ze agentura najde praci pro 1000 lidi a 100 lidem se to nelibi,nemaji takove penize,nebo pracuji jen 35 hod tydne a tak.Kazdy kdo jede do zahranici si mysli,ze si za mesic vydela na auto a dalsi blbiny.Neni to pravda.No a tech zbylych 900 klientu jsou treba spokojeni lide,takze ti uz psat nebudou.Jo jinak na tu praci zalezi kam chces jet a za jakym ucelem.A dej vedet jak to dopadlo s chlapkem.
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Generální ředitelství může povolení odejmout v případě, že agentura nepostupuje v souladu se zákonem - § 63 odst. 2 zákona o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb.
Zároveň může být agentuře udělena pokuta za správní delikt podle § 140 téhož zákona.
K tomu, aby mohlo být zahájeno žízení s agenturou práce ve věci porušování zákona, je nutné, aby občané své negativní zkušenosti dali na vědomí generálnímu ředitelství ÚP ČR, ve formě písemné stížnosti.
Zákonné povinnosti AP vymezuje § 58 - § 66 zákona o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb. a zákoník práce § 307a - § 309, zákon č. 262/2006 Sb.
Zákon o zaměstnanosti je Vám k dispozici na stránkách: https://portal.mpsv.cz/sz/obecne/prav_predpisy/akt_zneni/zakon_c._435-2004_sb.pdf
Zákoník práce je Vám k dispozici na stránkách: http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/cast13h5.aspx
S pozdravem
Jaroslava Čermáková
Kontaktn centrum sekce politiky zamstnanosti a trhu prce MPSV
T: 844 844 803
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Tady pisete jak vsichni jste naleteli agenture Ajob.Tak Vam to zkusim priblizit jak to vlastne funguje.Vetsina agentur v cesku pracuje tak,ze ma nejakou smlouvu s jinou agenturou,ktera dava pozadavky.Ja jsem byl pres Ajob v Anglii,ale v podstate jsem pracoval pod agenturou Now Recruitment,ktera je v Birminghamu.Nema asi smysl resit jestli jde o podvod a proc jsou ty penize takove vysoke atd.Jedine jak se dostanete do zahranici je bud pres znameho,nebo blind(to je ta nejhorsi varianta) a nebo pres agenturu,ktery si vezme penize.Zadna jina cesta nevede.Ja tam byl dvakrat,poprve na blind,to byla hruza a pak s agenturou Ajob,vratil jsem se po 8 mesicich do cech.Taky jsem mel s ni problemy ohledne prace,ale snazili se to vyresit.Sice jsem si musel poradne dupnout a udelat jim vitr,ale slo to.Zase bych to agenturu nejak nezatracoval.Pokud jedete do zahranici poprve,tak na blind nejezdete a zkuste agenturu,treba ten Ajob.Jo stoji to prachy,je tam riziko,ale to je u vsech agentur.Jinak preji hodne stesti v praci v zahranici,pokud se rozhodnete vycestovat.Jo a jeste neco,pokud si myslite ze kdyz umite v anglicite Hello a bye tak je to sakra malo.Kdyz uvidite nekde napsane v inzeratu staci mala anglictina,tak se tim rozumi mluvit jako stylem,kdy jdu do prace,co mam delat,vcera jsem tu byl na prescas atd a ne ahoj,je mi 20 let,to se uci deti ve skolce a na Anglii ti to moc nestaci.Tak kdyby jeste nekdo chtel neco vedet,pisnete.Mejte se
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Pokud nenajdeš nějaké ohlasy na jeho agenturu nebo praci,tak radeji s nim moc nejezdi.Kdyz najdes neco negativniho nebo pozitivniho,tak alespon budes vedet ze pres nej nekdo byl uz v zahranici,pokud ne,tak si davej pozor.
Odpovědět
Odpovědět
s Ajobem mám taky zkušenosti. Plně souhlasim s tím co píše ve svém dlouhém odstavci Jakub. Jen bych k tomu ještě pár věcí doplnil - jakmile jednou zaplatíte poplatek agentuře, dostáváte se do určité smyčky. V tu chvíli víte, že odjedete do zahraničí, že budete pracovat nejméně tak dlouho, aby se Vám to aspoň zaplatilo (pokud Vás to nebude bavit) a že budete díky tomu třeba muset slevit ze svých požadavků. Popíšu Vám mojí zkušenost. Práce lepení štítků, která se zdá jako pohodová, není tak docela milá jak se zdá. Bylo tam mnoho různých podmínek, překážek, háčků a nepříjemností. V Ajobu jsem se před podpisem smlouvy ptal, jestli budu pracovat v Anglii pro nějakou agenturu. Řekli mi že ne, že budu pracovat přímo pro anglického zaměstnavatele. Lhali mi i nelhali. Skutečně jsem pracoval pro anglického zaměstnavatele, ale tím zaměstnavatelem byla agentura Now recruitment, kam Vás od Ajobu přepinknou. Člověku dají jen zákonem stanovenou minimální mzdu. Jejich business tím ale nekončí. Většina těchto agenturních zaměstnanců bydlela v Birminghamu a Nottinghamu a ti byli "povinni" dojíždět sběrnými dodávkami do místa pracoviště, což byl v mém případě NYK Logistic v Tamworthu (asi 40 km cesty z Birminghamu). Jestli jedete 2x nebo 5x za týden v ceně za dopravu nehraje roli. Týdně Vám strhnou 20 liber (podzim 2007). Původně nás řidič (Pakistánec) nabíral i vyhazoval blízko našeho bydliště, ale pak se to nějak řešilo s agenturou a ta nás upozornila, že nástup i výstup má být v centru od budovy agentury, a tak to i bude. Do centra jsme to měli 45 min. pěšky a autobusy tak brzo ráno moc nejezdily. Řidič od nás začal vybírat 2 libry týdně od každého za to, že pro nás bude dělat to samé co bylo doposud samozřejmostí. Pokud jde o řidiče, záleží na koho narazíte, ten náš byl v pohodě, ale jezdil jak prase, pouštěl nám nepříjemně hlasitou hudbu(za což bych ho po ránu nejradši zabil) a občas byli v dodávce i stojící nebo sedící na zemi.
Veřejnou dopravou se v tak časných hodinách do práce dostat nedalo, a tak nezbývalo než se takto nechat "okrádat" protože když se např. 2 kluci přestěhovali do vzdálenějšího města, chtěla po nich agentura, aby jezdili autem do Birminghamu a tam nasedali na sběrný van. Prosadili si vlastní dojíždění a výsledkem bylo, že je agentura přestala posílat do práce (jen občas). Takové je jednání Now Recruitment. Když Vás potřebují, honem rychle do práce a makat. Ale jinak s Vámi budou zacházet jak s dobytkem. Krom toho jsme první den podepsali hromady papírů, které jsme nestihli a ani nemohli přečíst a v rukou jsme neměli nic. Alespoň takovou zkušenost mám s touto agenturou v Birminghamu.
Práce samotná nebyla jen o lepení štítků. Na lepení byly limity, které každý musel zvládnout, jinak mu bylo neustále vyhrožováno vyhazovem. Nikdo už nebral v potaz, že můžete dostat paletu o stovkách malých krabiček, kde to jde jako po másle a za pár hodin máte "hotovo", zatímco jiní dostávají palety třeba o 20 velkých, těžkých kusech, se kterými se špatně manipuluje. Jelikož převaha všech zaměstnanců jsou Poláci a palety mnohdy přidělovaly Polky, snadno si domyslíte, jaké palety jste dostávali a jak jste byli schopni plnit limity. Často byli k vidění lidi vzájemně se tahající o palety, podlejzání těm co palety přidělují, tahání se o paletové vozíky, který bylo málo a dokonce i o paletové štítky, které byly nutné pro "uzavření" palety a bylo jich vždy žalostně málo. Každé (neustálé) zdržení Vás stále více oddalovalo splnění limitu, který byl i tak dost našponovaný. A třešnička na závěr - během 12ti hodinové šichty byla čtvrthodinová pauza v 9h, dvacetiminutová v poledne a desetiminutová kolem třetí hodiny. A na to vše dohlížel autokratický vedoucí provozu Trevor Cook. Byl pověstný přísným režimem, tvrdou a nesmyslnou buzerací a všemi možnými negativními vlastnostmi. Nenáviděli ho i zaměstnanci z řad Angličanů. Když se mu zdálo, že si lidi např. protáhli ranní pauzu, zkrátil polední na 15 min. a stál v jídelně přísně jako voják u dveří, dokud na jeho rozkaz neodešel i ten poslední človíček, ačkoliv měl sotva rozjedený oběd. Spravedlivé je říct, že šéf na protisměně byl mnohem lepší a pauzy byly 15 - 25 - 15 ale i to je dost na dvanáctku na nohou. Smůlou bylo, že i když jste chtěli, tak Vás na protisměnu agentura nedala. Práce 4 dny v kuse dvanáctky + 4 dny v kuse volno sváděla k tomu najít si bokovku, ale narovinu řikám, že bez alespoň komunikativní znalosti AJ si ve většině případů neškrtnete. V Birminghamu je přetlak gastarbeitrů a hlavně Poláků.
Rozhodně je to ale velká zkušenost a doporučuju jet na zkušenou do GB za prací. Práci si ale zajistěte předem, na místě je to otrava s nejistým výsledkem. Mzdy jsou téměř vždy minimální a i o ponižující práce se budete "tahat" s náporem Poláků. Pokud jde o Ajob, nic od toho nečekejte. Poslouží Vám do začátku, ale nemyslete si, že Vám sežene práci snů. Nemůžu říct, že moje zkušenost je vyloženě špatná. Není to podvodná agentura, ale určitě neberte příliš do detailu vážně co Vám řeknou nebo slíbí.
Hodně štěstí!
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Ajob fakt nestojí za to, tak me nasrali, že uvažuji o podání trestního oznámení. Ale už jsou to dva roky zpátky, tak nevím, jestli to má smysl. Našel jsem však super agenturu www.punterlink.cz, která je úplně zadarmo. Jel jsem s nimi a nebylo to špatné. Plat sice jen průměr, ale pokud jedete poprvé a nechcete nic platit, tak je určíte berte. www.punterlink.cz určitě využiji i letos.
Odpovědět
Tak tady nemluv lzi prosimte , precet jsem celou smlouvu a nic o ubytovani praci tam neni, je to jenom prekladatelska agentura ktera zase jen lze.
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
koukam ze je tu dost negativnich reakci na Ajob... me se ozvali kvuli praci recepcni na Ibize a taky nevim.. sice nechteji takovy poplatek jak pisou lidi prede mnou ("pouze 3900") a ze by me vzali hned a mam se ozvat kdy prijedu.. Uz i smlouvu poslali (jen na zprostredkovani prace) a fakturu, ale tu bych musela zaplatit do zitrka.. je to tak narychlo a kdyz vidim ty negativni ohlasy dooost pochybuju
Odpovědět
Odpovědět
Nakonec jsem se musel postarat sam , najit si sam praci , ktera neni nejlepsi , ale rozhodne 100x lepsi nez co mi p. Vybihal nabidnul , jestlize ho nekdy potkam , tak bude mit moc spatny den ...
Odpovědět
Jde mi hlavne o tu skolu, maji tam napsano, ze rocni kurs 5x3 hodiny tydne stoji neco kolem 600 liber coz mi prijde strasne malo....
popr. hledam nekoho kdo by do toho sel se mnou, abych nemusela jet sama...jak se rika ve dvou se to lepe tahne :D
Díky za informaci: lucie.hofmann@seznam.cz
Odpovědět
www.friday ad.co.uk
do google napiste pouze friday ad a vyhleda vam to nej noviny v cele anglii a nejcasteji navstevovane vebove stranky.je to neco jako avizo v cr.nikdy se vam nemuze stat,ze byste si tam nenasli co prave hledate za praci vcetne ubytovani.pokud hledate v anglii obri pracovni agenturu;HAYS vam sprostredkuje to co vsichni podvodnici jen slibuji tady v cr.NEDOPORUCUJI PRACOVNI AGENTURY VUBEC ZADNE!!!!!!!!!!
Odpovědět
Odpovědět
chtěla jsem se zeptat, nejste náhodou někdo teď v Anglii?
Chtěla bych odcestovat ale s kamarádem po tomto co jsme se dočetli nějak nevíme...
Odpovědět
Chtěl bych Vás(již se zde našel i podobné) upozornit na Britskou firmu The First Point Of Contakt Ltd. v zastoupení většinou Milan Tkáč. Slíbí Vám práci ve skadech, nechtějí žádné administrativní poplatky jen 3 týdenní nájem na dům, který zatím nevidíte(ale prej se tam budete stěhovat) a poplatky za N.I. včetně zřízení bankovního účtu. Celkem to tedy dělalo 300L/hlavu.Boty jsme měli své. Ubytují Vás na hotelu,kde vám pár dní platí, pak se začne komunikace vytrácet.Nakonec ste nuceni si párkrát zaplatit sami hotel a když chcete vypovědet smlouvu, tak Vás požádaj kde maj poslat prachy atd. ale stejně nic nedojde...Proto Vás chci upozornit. Podepište smlouvu, ale dokud neuvidíte práci a dům, který slibují- ani floka jim nedavejte!
Já to tedka se snažím vytřískat zpět, ale zatím marně...
Odpovědět
taky mám ty "zaječí úmysly" a chtěla bych odjet do Anglie. Jenže jak tak koukám, s AJOB to asi nerisknu a nějaké jiné české agentury...to je podle mě z bláta do louže. Není mezi vámi někdo kdo už třeba v Anglii je, nebo by mi třeba i jinak poradil? Pište na mail. Pa a hezký den všem
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
jel jsem přes agenturu Ajob do Anglie. Mé zkušenosti? Pořád jsem tady. Jsem tady něco málo přes půl roku a mohu říct, že naše česká agentura Ajob, je jedna z nejsérioznějších. Mohu říci, že paní Vybíhalová, která zastupuje agenturu Ajob je velice čestná a seriózní dáma. Avšak, musíte si uvědomit to, že pokud jedete přes agenturu do ciziny za prací převezme vás agentura jiná. Tady se to chování může však podstatně lišit. Avšak přesto má agentura Ajob a váš pracovní úspěch v zahraničí zájem, jelikož podepisujete smlouvu a tam se vám zaručují najít práci minimálně na šest měsíců, ale pouze tehdy, pokud sami neporušíte pracovní kázeň. Jak již bylo výše uvedeno od jiného pisatele. Pracuji tady v Anglii pod agenturou Staffline group plc. Tedy recruitment. Je to seriozni agentura. Já jsem spokojený velice. Kdyby jste měli otázky ptejte se. Rád vše zodpovím.
Odpovědět
Byl jste někdo s AJOB ve Frankfurtu na práci u Continentalu skrze místní personální agenturu I.K.Hoffmann ?
Díky za odpovědi
Pavel
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Jen se chci zeptat,jestli jsi pracoval ve skladě Otto ve Frankfurtu?Nemůžeš mi něco o tom napsat.Potřebuji adresu a kontakt na sklad ve Franfurtu.Jestli můžeš,napiš,díky.
Ahoj Zuzka
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
právě se chystám do Warringtonu do skladů MaS přes pí. Vybíhalovou.
a jak to tady slyším, mám obrovský strach odcestovat :/
nevím co dál
Odpovědět
Odpovědět
S pozdravem
Jiřina
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Už nikdy více AJOB.Jsou to zloději.Naslibujou vám hory doly(paní Vybíhalová),vy zaplatíte a jedete do řiti ne pracovat.Lidi nebudˇte blbí.Jak uvidíte nabídku práce od této agentury,ani se u toho nezastavujte.VŠECHNO JE TO PODVOD!!!!!
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Generální ředitelství může povolení odejmout v případě, že agentura nepostupuje v souladu se zákonem - § 63 odst. 2 zákona o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb.
Zároveň může být agentuře udělena pokuta za správní delikt podle § 140 téhož zákona.
K tomu, aby mohlo být zahájeno žízení s agenturou práce ve věci porušování zákona, je nutné, aby občané své negativní zkušenosti dali na vědomí generálnímu ředitelství ÚP ČR, ve formě písemné stížnosti.
Zákonné povinnosti AP vymezuje § 58 - § 66 zákona o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb. a zákoník práce § 307a - § 309, zákon č. 262/2006 Sb.
Zákon o zaměstnanosti je Vám k dispozici na stránkách: https://portal.mpsv.cz/sz/obecne/prav_predpisy/akt_zneni/zakon_c._435-2004_sb.pdf
Zákoník práce je Vám k dispozici na stránkách: http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/cast13h5.aspx
S pozdravem
Jaroslava Čermáková
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
PŘED CHVÍLÍ JSEM MLUVIL S p.VYBÁHALEM TELEFONICKY ČEKÁM NA VRÁCENÍ POPLATKU UŽ SKORO DESET DNÍ A DNES MI p.VYBÍHAL VYSVĚTLOVAL JAK CHUDÁČEK NEMÁ ANI KORUNU ŽE MUSEL POPLATIT UDAJNĚ NĚAKÉ POPLATKY V NĚMECKU.PROSÍM VÁS VŠECHNY PODVEDENÉ KONTAKTUJTE MĚ NA E MAIL ADRIANEK.5@SEZNAM.CZ SVOLÁVÁM VŠECHNY LIDI KTEŘÍ BYLI AGENTUROU AJOB PODVEDENI CHCI NA NĚ PODAT SPOLECNĚ S VÁMI HROMADNÉ TRESTNÍ OZNÁMENÍ A NAVŠTÍVIT SVÁMI PŘÍMO SÍDLO AGENTURY AJOB A KONTAKTOVAT p.KLÍMU S POŘADU SOUKROMÁ DRAMATA KTERÝ BY NÁM POMOHL TYHLE PODVODNÍKY Z MEDIALIZOVAT PŘIMO V TELEVIZI NA PRIMĚ.PROSIM VÁS NEBOJTE SE DO TOHO JÍT JSOU TO PŘECI VAŠE PENÍZE A VÁM CO NEBYL POPLATEK VRÁCEN NAJDĚTE DOKLAD O ZAPLACENÍ V RAIFFEISEN BANCE A VEŠKERÉ DUKAZY K TOMU.ZKOPÍRUJTE TENTO ČLÁNEK A VLOŽTE HO DO VŠECH MOŽNÝCH BLOGU A SOCIALNÍCH SÍTÍ AT JE NÁS CO NEJVÍCE VĚŘÍM ŽE PODVEDENÝCH JE VÍCE NEŽ DOST A ŽE SE O TOM PÍŠE NEJEN ZDE.PIŠTE MI AT SE DOMLUVÍME NA KONKRETNÍM DATUMU NAVŠTĚVY SOUROZENCU VYBÍHALOVÝCH.
Odpovědět
S pozdravem
Jaroslava Čermáková
Odpovědět
Odpovědět
V říjnu jsem odlétala s Ajobem do Anglie, konkrétně do Warringtonu balit obleční Mark and Spancer. Jsme zaměstnaní pod agenturou Staffline a musím říct, že jejich jednání je vážně příšerné. Vůbec tu na vás neberou ohledy když se něco stane, taky máme pokaždé na výplatnici méně, než jsme odělali, ale s tím tu nikdo nic neudělá. Navíc tu ani nemáme slouvu o zaměstnání, ale jen jakousi dohodu o provedení práce. O ubytování taky pořádná smlouva není, ale jen jakási licence o pronajmutí pokoje. Vratný deposit 60 liber co se platí při příjezdu vám taky nevrátí. Jinak má někdo má v pořádku bydlení a někdo zase ne. Někdy dostanete krásný rodinný dům, ale pak vám přijedou plynaři, kteří vám odpojí plyn, nebo elktřinu a dokonce jsme tu měli mít i návštěvu od exekutorů. Týden jsme tu žili bez plynu a nikdo s tím nic nedělal a když jsem se dovolala do Ajobu, jestli by s tím nemohli alespoň něco udělat oni, tak jsem se stejně žádne odezvy nedočkala. Kdybych to bývala věděla, vůbec bych se na žádnou agenturu neobracela, ale vzala batoh, sedla na letadlo a vše bych si zařídila až po příletu. Věřte mi, je tu mnoho agentur na ubytování i na zaměstání, takže jestli můžu poradit, nejezděte přes agenturu, vyjde vás to o mnohem levněji.
Odpovědět
Odpovědět
víte co mě fascinuje, P. Vybíhal a jeho choť to takhle dělají x-let a ještě je nikdo nezastavil, neuvěřitelné jak tenhle bordel může stále fungovat. Jeden příklad za vše: před cca 5 lety jsem byl s bratrancem p. Vybíhala v UK, on ho tam normálně poslal a nechal s ním vyjebáva.t a nebylo mu to blbé ani z důvodu, že je to jeho rodina. Takže si můžete udělat obrázek sami co je to za zmetk.a....
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
moc dekuju vsem, kteri tady prispeli svymi zkusenostmi a nazory na agenturu Ajob. Prave jsem se rozhodovala, jestli mam zacit s vyrizovanim pro praci ve Warringtonu, ale po precteni prispevku mam rozhodnuto: nikam pres ne radsi nejedu. Skoda, ze se clovek tady nemuze na nekoho fakt spolehnout. Jana
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Děkuji za pomoc, podobné rošambo jsem si zažila s agenturou Coolagent již v roce 2011. Tehdy jsem odletěla s báglem nabaleným na rok do rodiny, odkud jsem po týdnu prchala zpět do ČR 3O hodin strávených na cestě v busu. Agentury si, jak vidím, vždy myjí ruce v momentě, kdy vás předají zahraniční straně a vy se jen divíte...? Hlavně NECHÁPU jak může agentura jménem Vybíhal fungovat a beztrestně ožebračovat lidi s chutí si opravdu poctivě vydělat? To je fakt hnus, co se tady v této republice děje,proč si to lidi sdělujete jen tady na blogu, vždyt TV by si také zgustla na těchhle příspěvcích a jistě s patřičným dopadem !!!
Proč je dávno někdo nezažaloval, jak už se tady na tom několik let domlouváte? Opravdu nemám slov...
Odpovědět
A za prací na blind vyrazte pouze na sezonu a alespoň s průměrnou angličtinou, přičemž se připravte na tisíce vám podobným zoufalcům shánějícím práci arbeitrů. Angličani vás rozhodně šetřit nebudou, ale za zkušenost to stojí, to se nedá vzít.
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Abych to shrnul:
POZITIVA:
-dobrá komunikace ze strany agentury (před odletem)
-zajištění práce a ubytování
-zajištěn odvoz z letiště (i když...jak se to vezme)
NEGATIVA:
-nedodržení několika bodů smlouvy
-smlouvy, včetně podpisů, posílány jen tak e-mailem, nebo ofocené v obálce poštou (tato forma je právně naprosto nepřijatelná)
-slíbená výbava domu neodpovídala skutečnosti
-spolupráce s pofidérní ubytovací společností, jejíž praktiky se neliší od praktik mafie
-neskutečně nepříjemné jednání ze strany ubytovací společnosti
-neskutečeně přemrštěná cena za bydlení
-dům ve velice špatném stavu (o zamykání vchodových dveří nemluvě)
-po telefonické stížnosti hrála agentura "mrtvého brouka"
Tak nevím....jsem tu, bydlím a pracuji, ale sami si podle této recenze můžete udělat obrázek, jestli do toho jít, nebo ne. Hodně štěstí:)
Odpovědět