dobrovolnici.cz
17. 02. 2008, 17:00:21
Simona
Volunteers need in Africa
socialni prace, uceni, boj s HIV/AIDS
14 mesicu program vcetne treningu v Dansku
social work, teaching, fight HIV/AIDS
14 months programme including training in Denmark
vice na www.drh-movement.org
email promotion@tvind.dk
Odpovědět
prace v africe
01. 03. 2008, 09:44:19
Daniel
Ahoj Dano a ostatni. Ne ze bych nekoho hledal na praci v Africe, ale pokud by se nekomu moc chtelo tak v Tanzanii mam prace nad hlavu, kterou sam nestiham. Neni to se zviraty, je to spis s lidmi.
Odpovědět
:)
23. 01. 2009, 00:22:04
Thomas
přeju brzké rano všem;)..Nevíte někdo z vás o práci se zvířaty nejlépe v Africe nebo jinde? Nebo třeba o nějakém kontaktu?? Mam chovatelkskou školu a rád bych se uplatnil.Klidně za min. plat..Napište..dik
Odpovědět
pomoc dětem v Africe
10. 03. 2009, 10:28:10
Marek
Jo to určitě musí být nákladné taky nevím na koho se obrátit.
Odpovědět
Masajové
31. 03. 2009, 13:31:44
Petra
Ahoj, chci se Vás zeptat zda někdo neví o nějaké dobrovolné práci s masaji v Africe a zda se někdo třeba také o ně zajímá.
Můžete mi napsat siskovp@seznam.cz!
Odpovědět
Holá
31. 03. 2009, 23:19:23
Sára
Ahoj, nevíte prosim někdo jakou šanci mám sehnat práci jako lékařka, ale teprve absolvent v některé organizaci v Africe? Nebo nějaký typ pro postgrad.studium i v angličtině (kdekoliv), které bych pro tuto práci mohla zůročit?
děkuji pěkně
Odpovědět
Afrika
18. 04. 2009, 17:51:33
Pavel
Zkopíruji tady příspěvek, který jsem napsal na afrikaonline.cz
Rád bych reagoval na množící se zájemce o dobrovolnickou práci v Africe a jejich dosti mylné a zkreslené představy. Dobrovolník musí počítat s tím, že ho to bude stát spoustu peněz. Proč to tak je ? Nejsme v 50. či 60. letech a i v Africe se dnes najde řada kvalitně vzdělaných a inteligentních lidí mající výhodu znalosti domácího prostředí, jazyků, kultury, komunikace apod. Místní neziskové organizace mají náklady pouze na jeho mzdu, která je ovšem několikanásobně menší než náklady na dobrovolníka, kterému by sice neplatila mzdu, ale teoreticky by musela platit ubytování, stravu, nemluvě o očkování, pojištění a samozřejmě letenku. Letenka do velkých a známých afrických destinací stojí kolem 20-25 tis, do těch neobvyklých 30-50 tis, což může odpovídat více než ročnímu platu projektanta. Místní neziskovky jsou tedy ochotny přijmout dobrovolníka, který si ovšem ponese všechny náklady a má odpovídající znalosti a dovednosti v určitých oblastech. Pokud mu znalosti a dovednosti chybí, pak musí počítat, že bude buď dělat manuální práce nebo bude platit za trénink. Já jsem např. procestoval 6 západoafrických zemí a v nich možná 15 národních parků, ale v žádném jsem nikdy neviděl pracovat bělocha-dobrovolníka jako rangera nebo ve správě parku, ale vždy místní, kteří mají kolikrát i 30 let zkušeností s chováním a stopováním divoké zvěře. Je tedy velmi naivní si myslet, že nás z ČR, kteří jsme viděli tady ve volné přírodě max. jelena při štěstí, budou v afrických národních parcích vítat z otevřenou náručí, že jim chceme zadarmo pomoci (plat rangera např. v záp. Africe se pohybuje kolem 30-50 EUR měsíčně, ve vých. a jižní to nebude o moc lepší bych řekl)
Dále viz skvělý příspěvek Karla Koreše o dobrovolnicích a radách na afrikaonline, který strávil v Africe 25 let
Odpovědět
Práce v Africe
28. 04. 2011, 09:18:29
Monika
Ahoj,nevíte někdo,jak se dostat k práci v Africe? Jsem zdravotní sestra s praxí na JIPu a na sále. Díky
Odpovědět