ceny
17. 01. 2011, 18:38:04
Vitek
Hotel dvoulůžák - levný i pod 1000 PHP, ale níž bych nešel. hezký od 1500. Střediska jako Boracay jsou dražší
Pivo cca 40 PHP
místní rum litr - 80 PHP v obchodě
v baru ceny piva, alkohoku se lisí, řekněme 80 PHP pivo panák, záleží jestli je dovozový či místní
Šnorchlování spousta míst - Puerto Galera, Bohol, Camiguin, několik míst na Cebu a mnoho dalších.
Doporučuji Bohol - Alona Beach, zašnorchluješ i si lze zajet na supr místa na výlet
Odpovědět
Ceny ve Filipinach a pekna mista
19. 01. 2011, 06:14:10
Jirka
Diky za info Jirka.
Odpovědět
Re:Ceny ve Filipinach a pekna mista
24. 01. 2011, 16:25:30
Ondra
Ahoj Jirko, sami jsme v uplynulych mesicich projeli Thajsko, Malajsii, Laos, Vietnam a Kambodzu a musim rici, ze Filipiny jsou asinejdrazsi zeme. Na Filipinach jsme pave ted. Aktualne na Bantaya Island asi 2h od Cebu. Popravde je to jedine misto, kde se nam opravdu libilo. Tady ceny zachatku kousek od plaze 5OOPHP. Coz je dle nasich zkusenosti zde unikat.Super jidlo, prijemni lide, malo turistu. Na snorchlovani to ale neni. Na relax ale ano. Takze my urcite doporucujeme Bantayan Island. Byli jsme i na Cebu, na Bohulu (Alona Beach je taky docela pekna, ale nejlevnejsi ubytovani stoji 600PHP jinak tak 1000PHP a vice), ostrov Siquijor (nic specialniho, ceny chatek kolem 700PHP - kdyz budes hledat.
jidlo-v restauraci prumerne 200PHP,da se i levnejsi MCdonald i jinefastfoody, i na ulici,
mistni vynikajici rum 50PHP 0.5l, pivo 70PHP litr
asi nejvic zalezi na tom jaky je tvuj budget. Je to divne, ale Filipiny jsou prvni zemi, kde se nam zatim NIKDE nevyplatilo hledat ubytovani az na miste. Vse se musi dopredu planovat-tedy chces li usetrit. A jeste jeden postreh, ktery by se ti mohl hodit, my sem leteli z Vietnamu, odmytli nas pustit do letadla bez zpatecni letenky PRIMO z Filipin! Mame zpatecni letenku do Cech, ale nemeli jsme ji z Filipin. Donutili nas si ji koupit na psledni chvili na letisti. Na filpinach tosamozrejme nikdo nekontroloval. Leteli jsme s Cebu pacifik oni to na nas chteli. Tak nevim,jestli je to jejich vymysl ci co. My sinakonec koupili na letisti letenku od Vietnam Airlines. U nich muzes tuletenu zase kdykoli zrusit a stoj to jen 7dolaru.
Odpovědět
Moje zkušenost
04. 03. 2011, 23:41:13
MP.
Zdravím,
Podělím se o své zkušenosti. Můžu doporučit i jiná místa: Byl jsem na Mt. Apo, ale nevím jak je to teď s permitem. Byly to hrozný štráchy ale jinak super. Jinak doporučuji Bonsai Forest v Barangay San Isidro (Eastern Davao), Letos bych chtěl zkusit jižní Palawan (Narra, Rasa Island, Mt. Victoria, tam má být největší láčkovka (no, nevím jestli mě tam pustí..)
Odpovědět
Pujceni auta - Palawan
09. 03. 2011, 11:36:23
Petr
Ahoj vsichni,
chtel bych se zeptat, jestli nemate nekdo z vas zkusennosti s dopravou z Puerto Princesa do El Nida.
Autobusy bohuzel nestihame, protoze priletime z Cebu mezi 11-12 hod rano a dalsi den se nam v PP zustavat nechce. Premysleli jsme o pujceni auta na celych 6 dni co planujeme stravit na Palawanu, ale nikde jsem nic nenasel..
Diky za pripadne odpovedi.
Petr
Odpovědět
z Puerto Princesa do Sabangu
30. 03. 2011, 14:10:49
Simča
Ahoj lidi,
chtěla bych se zeptat,jestli mám šanci se dostat busem(jeepneym) z Puerto Princesa do Sabangu,když moje letadlo přistává ve 12.10.Díky
Odpovědět
Filipiny v srpnu
07. 04. 2011, 22:19:33
Jana
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, na cestování na Filipíny v srpnu. Samozřejmě jsem si přečetla (pro některé rejpaly), že je tam zrovna období dešťů, ale je tu hodně lidí s osobní zkušeností, tak mě zajímá, jak moc tam třeba prší, zda-li má tedy vůbec cenu tam jet. A pokud je to mimo sezónu, jestli se dá sehnat ubytování, koupat se a tak dál.
Díky moc.
Odpovědět
Re:Filipíny vs. Malajsie
18. 05. 2011, 15:27:17
Livie
Petr: My s Cebu Pacific nastesti problem nemeli, leteli jsme tehdy s nimi taky na Palawan asi za sest stovek Jumbojetem se slepicema.
No vidis a my z Palawanu na Borneo (malajskou cast) leteli, ale je mozny, ze uz to spadlo, tak zkrachovali:-). Ja ty filipiny videla tehdy uplne stejne jako ty, ale fakt se mi to rozlezelo az casem. Ted kdyz si po case mam na neco vzpomenout, je to prave ten bordel, doprava a tak, alespon je na co vzpominat, tak jsem to myslela:-). Hodne stesti.
Odpovědět
Re:Filipíny vs. Malajsie
18. 05. 2011, 16:18:46
MArtinT.
Vymáhání peněz z low-cost společností v JV Asii, ať se jedná o Cebu P. nebo např. Air Asia, je velmi obtížné, mne to u Air A. trvalo cca půlrok a nesčetné urgence přes webové rozhraní. Od té doby Tony Fernandes zavedl na webu Air Asia možnost sledovat stav reklamace, ale myslím, že to nic výrazně neurychlí.
Odpovědět
Re:Re:Filipíny vs. Malajsie
18. 05. 2011, 18:56:38
Petr Daubner
Já už jsem pročekal v jejich kancelářích asi 3 hodiny bez jakéhokoliv výsledku. Přišel jsem o necelých 1000 Kč, co nadělám. Kdyby to bylo u nás, klidně na ně podám žalobu, ale takhle? Je to samozřejmě jejich chyba. Přece když kupuji letenku na konkrétní datum a konkrétní jméno, tak může být jenom jedna a není podle mě takový problém udělat systém, který tu chybu prostě nepovolí. Ale to zřejmě není v jejich zájmu. Podle mě to je normální podvod, prostě spoléhají, že to lidem nestojí za to reklamovat. Na netu jsem četl, že nějaké holce udělali to samé a po nesčetných urgencích z ČR se jí nakonec podařilo ty prachy dostat, ale čas a nervy, obětované běhání do banky a vyřizování žádosti, to za to snad nestojí... Každopádně už fakt, že na webu nemají uvedenou ani adresu ani mail, jen telefonní číslo, o něčem vypovídá (a dohadujte se s Filipíncema anglicky po telefonu, když se s nima nedohodnete ani přímo v jejich kanclu, přičemž výjimečně nejsou na vině moje jazykové schopnosti...).
Odpovědět
Cebu Pacific
24. 05. 2011, 02:39:09
Petr Daubner -24.5.2011
Tak Cebu Pacific mě nakonec příjemně překvapila a peníze mi vrátila. Dnes mi peníze přišly zpět na účet a dokonce jsem na tom pár korun (díky nepatrné změně kursu filipínského pesa) vydělal.
Odpovědět
letenky
27. 05. 2011, 14:14:28
Vitek
Já letěl s Cebu Pacific několikrát a nemůžu si na ně stěžovat, vše bylo tak, jak jsem si objednal. Vyplatí se sledovat jejich akce, ale musíte několik měsícp dopředu vědět kdy a kam letíte a kontrolovat to 2 x týdně alespoń.
Jinak nejlevnější cesta do Manily je kombinace Aeroflotu nebo Ukrajinců do Hongkongu a pak s Cebu Pacific do Manily. Dá se to pod 15.000 Kč. Jen to znamená 2 přestupy.
Ceny - ubytování a jídlo v restauraci je trochu dražší než třeba v Thajsku, alkohol levnější. Většinou je to srovnatelné ale.
Odpovědět